Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Entrega de premi al Millor Jove Artesà.

La pastissera Gisela Bellart i el pastisser Àlex Lera guanyen el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de 2021 i 2022

query_builder   30 novembre 2022 12:39

event_note Nota de premsa

La pastissera Gisela Bellart i el pastisser Àlex Lera guanyen el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de 2021 i 2022

  1. Un total de 50 persones han estat guardonades amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
  2. En el marc del lliurament dels premis, Teresa Jordà ha celebrat la “vitalitat” de l’artesania alimentària catalana i la “creixent presència de dones en els guardons”
La consellera Jordà durant la Nit de l'Artesania 2022{"name":"2022/11/30/12/39/88e9c4d2-a762-4dcc-a284-01f51b429474.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":1132704}


La pastissera de Barcelona Gisela Bellart i el pastisser Àlex Lera de Sant Antoni de Vilamajor han estat guardonats amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les edicions 2021 i 2022 respectivament, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Els premiats al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador van recollir ahir al vespre el seu guardó en un acte presidit per la consellera, Teresa Jordà, a l’Auditori de l’ONCE, de Barcelona. A més, un total de 50 persones van rebre el diploma d'Artesania Alimentària, un reconeixement a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària. El diploma té per objectiu el foment dels valors econòmics, culturals i socials d’activitat a Catalunya i contribuir a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

La consellera acompanyada pel secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, i el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, va destacar la importància d’aquests guardons: “Any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania alimentària catalana. La cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan lligats a la creativitat, la imaginació i la capacitat de treballar bé, i d’adaptar-se a les noves demandes necessitats”.

“Cal destacar la presència creixent de dones en els guardons de l’artesania alimentària. Entre els guardons lliurats avui hi ha 6 dones que han rebut el diploma de mestra artesana alimentària. Els artesans i les artesanes dels aliments són part imprescindible del nostre patrimoni de país i, per això, estem compromesos a protegir les seves formes tradicionals de producció i garantir la seva pervivència”, va dir Jordà.

Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

El Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador es concedeix a joves artesans menors de 40 anys, que aportin innovació en l’artesania alimentària ja sigui amb la creació de noves especialitats, ús innovador dels ingredient i/o formats, i que a més millorin la qualitat dels productes i el prestigi del sector. El premi té una dotació de 3.000 euros i l’accèssit amb 1.000 euros.

En l’edició d’enguany, s’ha premiat a Àlex Lera, guanyadora de premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponent al 2022. Ell representa la segona generació de pastissers que treballa des dels 14 anys a la pastisseria familiar. Treballa en tres línies de productes:la brioxeria, la pastisseria i la xocolata on utilitza matèries primeres com fruits secs, fruita, nata, oli o nous de Catalunya i on combina la tradició i la pastisseria tradicional. Ha creat una marca pròpia de xocolata formada per una sèrie de 23 tipus de rajoles i, a nivell de processos, ha introduït el Moisturlok que és un humidificant natural a partir de carbohidrats de sucs de fruita i midó d'arròs que permet allargar la vida útil dels productes.

Ahir també es va lliurar el premi a Gisela Bellart, guanyadora de premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponent al 2021. Una pastissera de Barcelona innovadora i emprenedora que ja ha creat una gama totalment nova de semifreds, panellets, troncs de Nadal i altres pastissos. La guanyadora està implicada en la millora de la salut, treballant productes amb menys sucre, i amb la sostenibilitat del planeta. Destaca, finalment, la seva col·laboració amb les entitats locals, ONG’s i diferents projectes socials.

A més, el flequer de Taradell, David Rovira, va rebre un accèssit durant aquesta edició. És un flequer especialitzat en productes ecològics que utilitza varietats antigues de blat i pseudocereals sense gluten. Tot el pa és 100% de la farina corresponent com espelta, kamut, fajol i treballa el pa amb massa mare natural i aigua de mar.

Diplomes de Mestre Artesà Alimentari

En el decurs de l’acte, també es van lliurar 50 diplomes de Mestre Artesà Alimentari (25 diplomats de l’edició del 2021 i 25 de l’edició d’enguany). Per oficis els diplomes corresponen a 21 forners, 14 pastissers, 11 carnissers-cansaladers-xarcuters, 4 xurrers i 3 formatgers. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguin una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.

A través d'aquest enllaç podeu accedir a totes les fotografies de l'entrega de premis i diplomes: https://bit.ly/3EMCcsV

Els guradons de l'edició d'enguany.{"name":"2022/11/30/10/48/e9ec924a-cdd8-4eb9-97cf-03c30f0824b9.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":162655}


3  

Imatges

La consellera Jordà fa entrega dels premis de la Nit de l'Artesania 2022.

La consellera Jordà fa entrega dels premis de la Nit de l'Artesania 2022. 1311375

La consellera Jordà fa entrega dels premis de la Nit de l'Artesania 2022.

La consellera Jordà fa entrega dels premis de la Nit de l'Artesania 2022. 1196657

La consellera Jordà fa entrega dels premis de la Nit de l'Artesania 2022.

La consellera Jordà fa entrega dels premis de la Nit de l'Artesania 2022. 1312267

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia