Territori

Mini

Aprovat el nou planejament municipal de Puig-reig, al Berguedà

query_builder   30 novembre 2022 14:28

event_note Nota de premsa

Aprovat el nou planejament municipal de Puig-reig, al Berguedà


  1. Aposta per completar la trama urbana compacta i rehabilitar i transformar les antigues colònies tèxtils
Imatge{"name":"2022/11/30/11/01/4b9e3fe9-f11f-4bb4-9d6e-5c7f5952aca7.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":73505}


La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat avui el nou planejament urbanístic municipal de Puig-reig (Berguedà). El Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) vol promoure un model de creixement compacte dels nuclis tradicionals i la reducció dels límits del sòl urbanitzable classificats pel pla vigent fins ara, tenint en compte les necessitats reals del municipi.

El POUM es fixa també en les 9 colònies industrials tèxtils existents al terme municipal, detallant per a cadascuna àmbits de gestió i àmbits de millora urbana. L’objectiu és completar-ne el teixit i, en alguns casos, transformar els usos industrials inicials a usos residencials i d’altres més adients, d’acord amb el que estableix el Pla director urbanístic (PDU) de les colònies del Llobregat.

Pel que fa al sòl residencial, el POUM limita els nous desenvolupaments a aquells destinats a omplir buits i dotar d’estructura el nucli principal de Puig-reig, amb un total de 246 nous habitatges al nucli urbà i 310 a partir de la transformació de les colònies. Es tracta d’una xifra total molt inferior respecte els 1.617 que preveia el planejament municipal vigent fins ara. Així, el municipi podrà allotjar fins a 8.128 habitants.

Pel que fa les àrees d’activitat econòmica, el nou planejament de Puig-reig preveu el creixement dels polígons industrials de Cal Vidal i del Saltet, amb més de 9 hectàrees de nou sòl.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 206947

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia