Foto{"name":"2022/11/30/13/51/cde81df6-33a1-4ad5-8e58-64dd758dfb63.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":351631}

Elena anuncia una ampliació de mitjans materials i humans i una ampliació dels mòduls de l’equipament

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer i Planas, han signat aquest matí la renovació per l’any 2023 del conveni de col·laboració per l’ús compartit de les instal·lacions de la comissaria conjunta de la Policia Local i la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Pel conseller d’Interior, es tracta de la continuació d’un projecte que “està funcionant molt bé”. Segons Elena, la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local de Banyoles “és un exemple del model de proximitat i cooperació” que busca el Departament, “una policia present al carrer i al costat de la ciutadania”. Amb la integració dels dos cossos en un mateix espai s’han millorat les relacions entre cossos policials, la coordinació i la cooperació policial. “No podem treballar de forma paral·lela”, ha manifestat.

Segons el titular d’Interior, ”aquesta col·laboració facilita els operatius conjunts i representa la suma d’esforços i recursos que, en matèria de seguretat, millora clarament l’eficàcia”. “Això garanteix que hi hagi més efectius al carrer i minimitza els serveis que han d’estar dins la comissaria”, ha explicat.  

Elena ha agraït a l’Ajuntament la disposició per aquest treball compartit i ha anunciat que “s’ampliaran els mitjans materials i humans i, des del punt de vista de l'espai, es traurà una licitació perquè hi hagi una ampliació amb mòduls d’aquest equipament”. 

Des de la inauguració de la comissaria conjunta de Banyoles, l’octubre de 2020, la Policia Local de Banyoles i els Mossos d’Esquadra treballen de manera conjunta en la majoria de serveis i dispositius que es realitzen al municipi. Les dependències de la comissaria conjunta comparteixen espais de treball com ara aparcament, vestidors, zona de descans dels agents, menjador, sales de reunions, garjoles i també la sala de briefing diari conjunt dels dos cossos.

L’encerclament del perímetre de la comissaria conjunta de Banyoles, acabat el mes passat, suposa la finalització definitiva de l’adequació de l’edifici conjunt de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.