Drets Socials

Una bombeta encesa

El Govern ha anunciat a la Taula de Pobresa Energètica que es condonarà el deute de famílies vulnerables el 2021

query_builder   30 novembre 2022 17:32

event_note Nota de premsa

El Govern ha anunciat a la Taula de Pobresa Energètica que es condonarà el deute de famílies vulnerables el 2021

"Som conscients de la dificultat en l'abordatge de la pobresa energètica però el nostre compromís és absolut", defensa la responsable de Serveis Socials, Mariona Homs

La taula reuneix diverses administracions públiques i entitats socials per trobar un abordatge comú

La Taula de Pobresa Energètica s’ha reunit el matí d’aquest dimecres per abordar la situació actual d’aquesta problemàtica a Catalunya. "Som conscients de la dificultat en l'abordatge de la pobresa energètica però el nostre compromís és absolut", ha expressat la directora general de Serveis Socials del Departament de Drets Socials, Mariona Homs i Alsina, en la trobada periòdica de l’ens, que reuneix diverses administracions públiques i entitats socials.

Durant la reunió, Drets Socials ha informat que es condonarà el deute energètic de 41.000 famílies vulnerables corresponent al 2021. El 50% de l'import l'assumirà Endesa i l'altre 50% ho faran la Generalitat i ens locals. En els propers dies es farà efectiu el pagament, en aplicació del conveni signat amb la companyia subministradora fa dos anys, tal com ha anunciat avui el conseller Carles Campuzano i Canadès en comparèixer davant la Comissió de Drets Socials al Parlament.

En la reunió també s’ha explicat el Pla de treball del grup interdepartamental, i també s'han tractat altres temes referents a l’accés als subministraments de les llars vulnerables. El conseller, durant la seva compareixença al Parlament de Catalunya, ha fet una valoració positiva de la reunió, on s’ha parlat de buscar acords amb la resta de companyies subministradores en la mateixa línia que s’ha fet amb Endesa, qui té més del 90% de la quota de llars vulnerables.

En la trobada, s’ha informat dels treballs que realitza el Departament per ampliar la cobertura del Bo Social Elèctric, tot i ser gestionat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i per les companyies subministradores. Drets Socials impulsarà una campanya per ampliar el coneixement i arribar a les prop de 30.000 llars vulnerables que es calcula que podrien accedir a aquest descompte en la factura.

Drets Socials veu necessari impulsar polítiques d’eficiència i estalvi energètic, accions necessàries perquè són clau per revertir la despesa energètica en les llars. I s’ha proposat fer-ho col·laborant amb Habitatge, dins el Departament de Territori, i amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El grup s’ha emplaçat a una nova reunió en tres mesos, reduint a la meitat la periodicitat anterior.

Col·laboració pública i social

Per part de la Generalitat és present a la taula la Direcció General de Serveis Socials, la Direcció General de Coordinació Interdepartamental; l’Agència Catalana del Consum i la Direcció General d’Energia. Juntament amb l’administració catalana, integren la taula representants de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Girona, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), la Taula d’entitats del Tercer Sector Social a Catalunya, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i el grup promotor de la Llei 24/2015.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia