Drets Socials

Imatge de la campanya "Vacances en família"

Joventut obre les inscripcions al 'Vacances en família' amb una oferta de 54.807 places per anar a 31 albergs al llarg del 2023

query_builder   1 desembre 2022 16:38

event_note Nota de premsa

Joventut obre les inscripcions al 'Vacances en família' amb una oferta de 54.807 places per anar a 31 albergs al llarg del 2023

El programa beneficiarà fins a 10.565 famílies i reduirà preus a les monoparentals, nombroses, acollidores i amb fills/es amb discapacitat o dependència


L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert aquesta setmana les preinscripcions del programa social ‘Vacances en família’, que pel proper any 2023 ofereix fins a 54.807 places corresponents a 10.565 famílies.

Amb aquestes xifres, la divuitena edició del programa consolida l'oferta de places per a les famílies, les quals podran gaudir d’uns dies de lleure en un total de 31 albergs de Catalunya en caps de setmana i festius.

‘Vacances en família’ té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com d’afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys), les quals podran gaudir dels preus socials del programa.

La iniciativa té el suport de la Secretaria d'Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d'albergs de Catalunya (Xanascat) en diferents èpoques de l'any.

Per a l’edició del 2023, manté les dues convocatòries per gaudir dels albergs en els períodes de gener a juny i de juliol fins el desembre.


Preinscripcions obertes fins el 12 de desembre

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del portal de preinscricions del programa fins el 12 de desembre a les 12 hores. Dos dies després, el 14 de desembre, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

El preu del programa varia en funció de si el torn desitjat correspon a la temporada baixa, mitjana o alta. Respectivament, la tarifa és de 32,65 euros, 34,90 euros i 39,10 euros per persona i nit. Aquest preu inclou el 10% d’IVA, l’allotjament en règim de pensió completa i la roba de llit.

Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada i els serveis gratuïts, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció en tots els serveis.


Descomptes per a col·lectius socials i avis

El programa ofereix un 10% de rebaixa en el preu de tots els serveis a les famílies nombroses i monoparentals. En la passada edició, es van beneficiar amb aquests ajuts un total de 535 famílies monoparentals i 1.267 nombroses. També tenen el preu reduït (a partir del 20%) les famílies acollidores, així com les que tenen fills/es a càrrec amb dependència o discapacitat (a partir del 15%).

Un total de 213 famílies acollidores i 400 famílies amb infants a càrrec amb diversitat funcional i/o dependència s’han beneficiat des del 2017, any en què l’ACJ va iniciar aquestes reduccions.

Per a promoure la participació de les persones grans al programa, els avis i àvies que acudeixin al programa amb les seves famílies també tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuïtes, i només hauran d’assumir el de l’esmorzar i els àpats. Es tracta de facilitar que esdevingui un programa intergeneracional en el cas que hi puguin anar les tres generacions d’una mateixa família.

Finalment, en aquesta edició 2023 també hi haurà disponibles un total de 570 habitacions repartides en 16 albergs públics que podran acollir famílies que participin del programa acompanyades dels seus gossos.

Des de la seva posada en marxa l’any 2005, un total de 376.906 persones corresponents a 99.442 famílies han gaudit del programa ‘Vacances en família’.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia