Territori

Imatge

Conseller Fernàndez: "El Govern liderarà la solució de mobilitat per al Vallès"

query_builder   1 desembre 2022 18:22

event_note Nota de premsa

Conseller Fernàndez: "El Govern liderarà la solució de mobilitat per al Vallès"

  1. El conseller de Territori s’hi ha compromès en la trobada amb el consell d’alcaldes del Vallès Occidental
  2. Fernàndez ha destacat els consensos en la detecció de quins son els problemes de mobilitat comuns
  3. A més, ha anunciat la licitació imminent de la connexió entre la C58, la C16 i la futura B-40 a Terrassa i l’execució dels intercanviadors ferroviaris de Volpelleres i Hospital General
  4. El titular de Territori també ha explicat que les noves freqüències del Metro del Vallès de FGC començaran divendres vinent


FOtografia{"name":"2022/12/01/17/21/43330c0a-edcf-490e-8b95-4fe1f0a486d4.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":2876110}


El conseller de Territori, Juli Fernández, ha anunciat aquesta tarda que "el Govern liderarà les solucions de mobilitat interna que necessita el Vallès". Fernàndez ha fet aquest anunci en la reunió del Consell d’Alcaldes que s’ha celebrat al Vallès Occidental. El titular del Departament de Territori ha destacat el consens assolit a la reunió a l’hora d’acordar que cal trobar i treballar les solucions de forma compartida i que també és necessària la connexió de Castellar del Vallès amb la C-58 o per millorar la mobilitat interna de Terrassa.

En aquesta línia, el conseller ha defensat la necessitat de millorar la connexió entre Terrassa i Sabadell convertint l’actual N-150 en un eix metropolità on, a banda de millorar la capacitat viària, hi hagi espai per a autobusos ràpids i un carril bici. A més, ha apostat per ajudar a solucionar la mobilitat cap a l’est de Terrassa convertint, alhora, l’actual B40 entre Viladecavalls i el barri terrassenc de Can Roca en una ronda urbana i connectar Castellar amb la C-58 integrant-hi el transport públic, ajudant així també a descongestionar la Gran Via de Sabadell de trànsit de pas.

Fernàndez també ha explicat als alcaldes que el Govern està a punt de licitar les obres de connexió entre la C-16 i la C-58 i la futura B-40 que han de permetre que tot el trànsit que arribi per l’autovia de l’Estat pugui seguir per una via d’alta capacitat, la C-58, per anar a buscar l’AP-7. El Govern estima que aquest enllaç el faran servir uns 30.000 vehicles diaris.

En la trobada, el conseller també ha fet esment a l’acord de pressupostos assolit a Madrid fa uns dies que permetrà, entre d’altres infraestructures arreu del país, que es puguin executar dos intercanviadors ferroviaris a la comarca, el de Volpelleres i el de l’Hospital General, connectant així el Vallès Occidental i l’Oriental ferroviàriament. Aquest serà, de fet, el primer pas per a la connexió ferroviària d’aquestes dues comarques.

“La reunió ha servit per compartir els punts de consens, per saber què compartim en mobilitat, en transport públic”, ha resumit el conseller. “Hem obert espais de treball amb l’objectiu de millorar la vida de la gent i tenim clar que posarem l’accent en els espais d’acord”, ha emfasitzat

Noves freqüències als FGC a partir de divendres vinent

En la reunió, a banda d’explicar com avancen altres projectes de busos ràpids o millores de carreteres, el conseller ha compartit amb els alcaldes que divendres vinent, dia 9 de desembre, es posaran en marxa les noves freqüències dels trens dels FGC del Vallès, el metro del Vallès.

Amb el nou servei, la línia del Vallès d’FGC es convertirà en la primera línia de metro metropolitana, ja que no caldrà mirar el rellotge per agafar el tren, que passarà a tenir freqüències de 2,5 minuts a Sant Cugat del Vallès i de 5 minutsa Terrassa i Sabadell en hora punta.

Fernàndez també ha explicat que la millora de la línia del Vallès no acaba aquí, ja que justament la setmana passada el Govern va licitar les obres de connexió del Metro del Vallès amb la línia dels FGC del Llobregat-Anoia. Les obres, que sumen una inversió total de més de 430 milions d’euros, permetran als usuaris de la línia del Vallès transbordar a la del Llobregat-Anoia en una nova estació que es construirà al costat de l’actual de Gràcia.


1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 2876110

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 429483

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia