Direcció General de Comunicació

Vilagrà Parlament

Vilagrà: "El nou Departament de la Presidència consolida el paper de motor i de coordinació del Govern"

query_builder   1 desembre 2022 17:55

event_note Nota de premsa

Vilagrà: "El nou Departament de la Presidència consolida el paper de motor i de coordinació del Govern"

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha comparegut al Parlament per explicar els canvis de la conselleria

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha comparegut al Parlament aquesta tarda per explicar els canvis que s’han produït al Departament arran de l’última remodelació de Govern. Vilagrà ha volgut destacar que el “nou Departament de la Presidència consolida encara més el paper de motor i de coordinació del Govern”.

Vilagrà Parlament{"name":"2022/12/01/17/44/3db098a6-dbdd-47c5-b491-010121f70210.jpeg","author":"DGC","type":"0","location":"0","weight":2759702}


La titular de la Presidència ha desgranat les noves competències que passarà a assumir el Departament:

  1. Transparència, bon govern, Govern obert, dades obertes i participació i qualitat democràtica: “Ens preocupen molt els indicadors de desgast de la democràcia (creixement, per exemple, del populisme, etc.), i per això ens sembla que cal centrar esforços en vetllar perquè la ciutadania se senti propera a la democràcia en un sentit ampli. I és una cursa de fons”, ha indicat Vilagrà.
  2. Processos electorals i democràcia directa. En aquest sentit, la consellera ha subratllat que “volem innovació, volem aprofundir en la democràcia deliberativa”.
  3. També es lidera les polítiques d’atenció ciutadana, informació de serveis i programes de l’Administració, coordinació i direcció dels sistemes d’informació i telecomunicacions i les polítiques de ciberseguretat i de serveis d’identificació electrònica. “Els canvis profunds en què està immersa la societat requereixen la transformació digital del país i també, de l’administració de la Generalitat. Per poder tirar endavant les quatre transformacions del país que són la base del nostre govern, ens cal també la transformació digital del país”, ha explicat.
  4. S’incorporen les polítiques de difusió de l’activitat del Govern i es fusionen amb la Secretaria de Mitjans de Comunicació. En aquest punt la consellera ha recalcat que “aprimem l’estructura, perquè el que abans eren dues Secretaries (Mitjans de Comunicació per una banda, i Difusió per una altra), ara en passa a ser una de sola. Per nosaltres això és important, perquè a banda de voler una estructura que tingui sentit, volem una estructura eficient, és a dir, optimitzar els recursos”.
  5. Direcció de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat: “Aquest és un Govern municipalista i també descentralitzat, que practiquem el principi de subsidiarietat”, ha comentat.
  6. Direcció General d’afers religiosos. “Es tracta d’un àmbit transversal perquè la gestió de la pluralitat religiosa afecta tots els àmbits de la vida social, i els posaré alguns exemples: l’assistència religiosa a les persones als hospitals, el respecte a la diversitat religiosa en el treball, la diversitat religiosa a les aules dels centres educatius”, ha conclòs.

Per tant, segons Vilagrà, “Presidència es reafirma com la locomotora del govern. Tenim la funció pública, les competències tecnològiques, la coordinació interdepartamental i territorial. I evidentment també té un component polític important, de suport al President en el desenvolupament de les seves funcions”.

Vilagrà Parlament{"name":"2022/12/01/17/43/49fa15de-895d-4aa9-85f8-3b87443a43f6.JPG","author":"DGC","type":"0","location":"0","weight":231461}


Participa Catalunya
Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia