Mossos d'Esquadra

FCF

Jornada de seguretat i protecció jurídica del menor amb clubs de Primera i Segona Catalana

query_builder   1 desembre 2022 19:12

event_note Nota de premsa

Jornada de seguretat i protecció jurídica del menor amb clubs de Primera i Segona Catalana

Els Mossos d'Esquadra i l'FCF es reuneixen amb representants de més d'una cinquantena d'equips, dintre la campanya #JoJugoNet, per abordar aspectes sobre normativa i protocols de seguretat

La Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra i la Federació Catalana de Futbol han mantingut aquest dijous una jornada formativa conjunta amb representants d'una cinquantena de clubs de la Primera i

la Segona Catalana, on també han assistit més d'una seixantena de comandaments policials de comissaries d'arreu del territori

La trobada, celebrada a l'Auditori del Complex Policial Egara- Mossos d'Esquadra, de Sabadell, ha comptat amb la presència del president de l'FCF, Joan Soteras, i la del comissari en cap de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent. La jornada ha estat conduïda i dirigida pel coordinador general de seguretat en esdeveniments esportius del cos de Mossos d'Esquadra, l'intendent Josep Saumell, i el secretari general de l'FCF, Oriol Camacho.

Durant la jornada s'han abordat aspectes sobre la normativa, reglamentació i protocols de seguretat que han de complir els equips que competeixen en aquestes dues categories, així com les infraccions més comunes que poden realitzar els espectadors o les que pot incórrer el club com a organitzador.

També s'ha presentat la nova figura del delegat de protecció en l'àmbit de l'esport, a més de tractar-se qüestions al voltant del paper que ha de tenir el club en la protecció del menor, especialment en l'àmbit de les xarxes socials i la reputació digital del club.


#JoJugoNet, la col·laboració entre Mossos i FCF

A més, s'ha detallat als membres dels clubs el protocol de col·laboració estreta existent entre els Mossos d'Esquadra -a través de l'Oficina de l'Esport- i l'FCF, en el marc de la campanya #JoJugoNet, per eradicar els comportaments violents que es produeixen a les graderies dels camps de futbol i pavellons de futbol sala. La normativa de seguretat privada en les instal·lacions esportives, durant la celebració de partits, ¡la responsabilitat de protecció ha completat l'ordre del dia previst.

El coordinador general de seguretat en esdeveniments esport l'ús del cos de Mossos d'Esquadra, l'intendent Josep Saumell, ha destacat l'extraordinària col·laboració amb la Federació Catalana de Futbol, en la lluita contra la violència als camps de futbol i pistes de futbol sala. En el mateix sentit, ha posat en valor la implicació dels clubs catalans en aquest àmbit.

Al seu torn, el secretari general de l'FCF, Oriol Camacho, ha volgut fer referència al lideratge compartit entre "Mossos, Federació i clubs" en la prevenció i la lluita contra la violència en els camps i pavellons. "És important que cadascun dels actors que formem part del futbol i futbol sala posem el nostre granet de sorra, amb iniciatives i mesures perquè els violents estiguin cada cop més aïllats, i els acabem fent fora de l'esport. Les aficions han d'animar al màxim, però no s'han de traspassar mai línies vermelles", ha manifestat.

En aquesta jornada formativa han intervingut així mateix el responsable de l'Oficina de l'Esport dels Mossos d'Esquadra, el caporal Jordi Garcia; la directiva responsable de l'Àrea Jurídica de l'FCF, Mònica García; el Mosso Xavier lbarz, del Grup Central de Proximitat i Relacions amb la Comunitat Mossos d'Esquadra; i Pilar Polo, de la Fundació Vicki Bernadet.

6  

Imatges

CME i FCF 1

CME i FCF 1 2260383

CME i FCF 2

CME i FCF 2 2314949

CME i FCF 3

CME i FCF 3 2120961

CME i FCF 4

CME i FCF 4 1929965

CME i FCF 5

CME i FCF 5 1930739

CME i FCF 6

CME i FCF 6 2011519

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia