Territori

Mini

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, obre la temporada d'hivern de les estacions de muntanya d'FGC

query_builder   2 desembre 2022 11:34

event_note Nota de premsa

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, obre la temporada d'hivern de les estacions de muntanya d'FGC

Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inicien l’activitat progressivament durant el dia d’avui i aquest cap de setmana

En funció de les condicions de neu les estacions augmentaran el seu domini esquiable


Imatge 1{"name":"2022/12/02/11/28/3efabeb1-adf3-487c-9f75-09e743b278e0.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":2930203}


El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha inaugurat avui la temporada d’hivern de les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) assistint a l’obertura de la de Port Ainé, on ha expressat “el compromís com a Govern amb el desenvolupament del Pirineu, amb l’equilibri territorial i amb la generació de més i diversos pols d’atracció i majors oportunitats de vida”, perquè “les estacions no són només d’hivern, són de muntanya. I el nostre compromís amb el bon funcionament de les estacions de muntanya també és global, amb la desetacionalització i la sostenibilitat”.

En el mateix sentit, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Toni Segarra, ha assegurat que “ens mantenim fidels al nostre compromís amb el territori per contribuir a la millora i a la generació d’oportunitats de l’entorn. Cada any treballem i invertim perquè les nostres estacions puguin millorar el seu producte i mantenir aquesta oferta que tants beneficis reporta al seu entorn”.

El conseller Fernàndez ha volgut posar en valor que “les estacions de Ferrocarrils són un bon exemple de gestió eficient i professional; són una indústria esportiva oberta tot l’any que dona feina de manera directa o indirecte a unes 3.000 persones”. A més, “quant a la sostenibilitat, treballem des de la consciència d’emergència climàtica, utilitzant un sistema de cicle de l’aigua tancat, que ja ha reduït el seu consum un 27% i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle un 66%, amb el compromís d’arribar a les zero emissions a les estacions d’FGC l’any 2030”, ha manifestat el titular de Territori.

Al seu torn, el president d’FGC ha afegit que “hem intensificat l’ús d’energies renovables (geotèrmia, biomassa, hidroelèctrica, solar...), la descarbonització del parc de vehicles, l’ús d’enllumenat de tecnologia LED i el control de la temperatura als edificis, entre moltes altres mesures. Enguany, durant la temporada de neu, actuarem com a estacions dinàmiques, amb mesures variables i adaptades a cada equipament turístic per estalviar consum energètic”.

L’estació de Port Ainé ha obert amb un gruix màxim de neu de fins a 30 centímetres, amb 7 pistes obertes i un 70% dels remuntadors en funcionament. Les persones visitants han pogut beneficiar-se d’un preu especial del forfet de dia de 5 euros. A més, durant el cap de setmana del 3 i 4 de desembre s'aplica una tarifa reduïda de 30,50 euros (adults).

Port Ainé inicia temporada amb novetats a les seves instal·lacions

D’una banda, l’asfaltat de l’aparcament La Rabasta, a la cota 2000, que facilita el treball a les màquines llevaneus i millora el confort dels clients. L’aparcament, de 9.000 m2 i amb capacitat per a 290 vehicles, compta amb un vial d’accés de sentit únic de circulació de 6 metres d’amplada que facilitarà el flux de les persones usuàries.

Imatge 2{"name":"2022/12/02/11/28/7d2f3ebf-fa3c-43b2-99d0-d3bbb491d0de.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":3112079}


Una altra novetat és la instal·lació d’un mirador astronòmic a 200 metres de l’Hotel Port Ainé. Compta amb una taula astronòmica que es pot girar en funció de l’època de l’any per facilitar l’observació de constel·lacions i l’experiència astronòmica nocturna. A més, per a millorar l’observació i reduir la contaminació lumínica, s’ha substituït progressivament l’enllumenat exterior de l’Hotel per LEDs.

Les persones visitants també han pogut gaudir de la nova màquina de venda de forfets ala cota 2000, que facilita la compra i agilitza l’accés a pistes.

Aquest hivern, les estacions d’FGC Turisme presenten diverses novetats pel que fa a transformació digital. Ferrocarrils manté l’aposta per la targeta PiriNeu365, un suport recarregable que permet comprar i recarregar tots els productes que es venen a les botigues online de les estacions de muntanya d’FGC. A més, com a novetat s’estrena el Club PiriNeu365, un programa de fidelització perquè els clients puguin gaudir d’avantatges únics. A tots els usuaris que formin part del Club PiriNeu365 se’ls aplicaran descomptes exclusius a les seves compres, rebran invitació a activitats i esdeveniments exclusius organitzats a les estacions d’esquí i muntanya i podran participar en sortejos de material d'esquí i forfets.

L'altra novetat destacable és la incorporació de cobertura wifi oberta a tot el domini esquiable de les 6 estacions esquí i muntanya. D'aquesta manera, totes les persones usuàries que estiguin gaudint d’un dia d’esquí o snowboard podran consultar internet amb els seus dispositius mòbils des de qualsevol punt de l’estació.

Estacions dinàmiques per a una explotació sostenible

Entre avui, divendres 2, i demà, dissabte 3 de desembre, les estacions de Ferrocarrils iniciaran la temporada d’hivern. La previsió és incrementar el domini esquiable obert durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, si les condicions meteorològiques i d’innivació ho permeten.

FGC Turisme, un any més, opta per seguir el model d’estacions dinàmiques, on les mesures d’estalvi variaran en funció de l’estat de les pistes, la qualitat de la neu, les condicions meteorològiques i l’afluència de visitants. Es prioritzarà que l’afectació cap a l’usuari sigui la mínima.

Les mesures d'eficiència energètica que aplicaran les sis estacions de muntanya passaran per prioritzar la producció de neu en els períodes energètics més econòmics i quan les condicions de temperatura i humitat siguin les més òptimes. També hi haurà un control exhaustiu dels gruixos de neu per no produir-ne més de la necessària. S'afavoreix la reducció del consum de combustible de les màquines de preparació de pistes, adaptant-la a la qualitat de la neu. Una de les mesures és la possible modificació dels horaris segons l’afluència d’esquiadors.

D’altra banda, el procés de digitalització en el sistema de forfets permet a les estacions d’esquí i muntanya d’FGC conèixer el nombre i els moviments dels visitants en temps real, optimitzant així els serveis que ofereixen i generant el mínim impacte cap al medi ambient.


3  

Imatges

fotografia 1

fotografia 1 2930203

Fotografia 2

Fotografia 2 3019314

Fotografia 3

Fotografia 3 3112079

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 630084

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia