Cultura

La consellera Garriga a la gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell

La consellera de Cultura assisteix a la gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell

query_builder   2 desembre 2022 21:09

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura assisteix a la gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell

  1. Garriga ha posat en valor la tasca que realitza l’entitat per acostar la lírica al públic promocionant-la arreu del territori

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assistit a la gala que s’ha celebrat avui per commemorar el 40è aniversari de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS). El concert ha tingut lloc al Teatre La Faràndula de la capital vallesana i ha comptat amb les veus solistes de Maribel Ortega, Laura Vila, Albert Casals i Luís Cansino, acompanyades del Cor de l’AAOS i de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Garriga ha felicitat els artistes i l’entitat per l’actuació d’avui i “per tota la feina feta durant aquests anys, acostant l’òpera al públic i potenciant aquest gènere musical des del territori i arreu de Catalunya”. La consellera ha afegit que “arribar a aquest 40è aniversari té molt de mèrit i representa una gran aportació en el món de la lírica al nostre país, fent més accessible aquesta part de la cultura a tothom”.

Al final de la gala, l’organització ha lliurat diferents guardons a persones implicades directament amb l’Associació en agraïment a la seva dedicació per convertir l’entitat “en un dels projectes culturals més importants del país”. El Mestre Albert Argudo, el Cor de l’AAOS, dos dels seus cantants que es mantenen en actiu després de 40 anys, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el crític i historiador de la música Roger Alier han rebut l’esmentat reconeixement.

Gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell{"name":"2022/12/02/21/02/b078e253-2584-4332-96cb-addc51e2cf4a.jpg","author":"Arnau Pascual. Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":3867452}
  1. Quaranta anys d’història

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell va néixer el 7 d’octubre de 1982 amb la representació de l’òpera Madama Butterfly de la mà de la soprano catalana Mirna Lacambra, que avui també ha dirigit artísticament la gala.

Mitjançant aquesta associació, i amb la col·laboració del Departament de Cultura, l’any 1989 es va crear el circuit d'Òpera a Catalunya amb la idea de portar les produccions operístiques produïdes a Sabadell a altres poblacions i donar suport a la l’Orquestra Simfònica del Vallès.

L’Associació de l’Òpera de Sabadell i la Orquestra Simfònica del Vallès es van fusionar posteriorment per crear la Fundació Òpera Catalunya (FOC), que també integra el Banc Sabadell y la fundació Fluidra. Amb aquesta fusió, es vol potenciar el futur de l’òpera al territori i consolidar un relleu generacional.


2  

Imatges

La consellera Garriga a la gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell

La consellera Garriga a la gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell 3242001

Gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell

Gala dels 40 anys de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell 3867452

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia