Territori

.

Territori impulsa les obres per a completar la ruta cicloturística dels Llacs

query_builder   3 desembre 2022 10:31

event_note Nota de premsa

Territori impulsa les obres per a completar la ruta cicloturística dels Llacs

  1. El conseller Juli Fernàndez anuncia la licitació del tram entre Balaguer i Sant Llorenç de Montgai i dels treballs de diverses estructures a l’itinerari en execució entre Cellers i Salàs de Pallars
  2. Les actuacions comporten una inversió de 3,8 MEUR i abasten 37 quilòmetres dels 107 que tindrà la Ruta, que es complementa amb la línia d’FGC Lleida-la Pobla

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, acompanyat dels alcaldes de Balaguer, Joan Ignasi Vidal i Giné, i de Camarasa, Elisabet Lizaso i Cantón, ha anunciat a la capital de la Noguera que el Departament ha impulsat les obres per completar la Ruta dels Llacs, itinerari cicloturístic entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d’FGC entre aquestes dues poblacions. Així, s’ha obert la licitació dels treballs per a configurar el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai i per a complementar el tram entre Cellers i Salàs de Pallars, actualment en execució. Els treballs començaran el segon trimestre de 2023 i conclouran a finals d’any.

.
El conseller Juli Fernàndez mostra el traçat als alcaldes de Balaguer i Camarasa
{"name":"2022/12/03/10/29/93080a13-3720-43a7-9d91-17ab98a9dd32.jpg","author":"Lali Puig","type":"0","location":"0","weight":3100395}

Una de les línies d’actuació de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 és la promoció de l’ús de la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu, de forma segura; així, el Departament de Territori està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut, entre les quals hi ha la Ruta dels Llacs.

El traçat de la Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d’FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d’alt valor paisatgístic. Un cop completada, tindrà 107 quilòmetres de longitud, dels quals 80 seran pedalables i els 27 restants –entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers– es combinaran amb el ferrocarril.

Els trams dels extrems, Lleida – Balaguer i Salàs de Pallars – la Pobla de Segur, on ja existien itineraris pedalables, han estat senyalitzats i estan en servei des de 2019, tot sumant 43 quilòmetres. Ara, el Departament ha impulsat els dos trams pedalables restants per a completar el recorregut, Balaguer – Sant Llorenç de Montgai i Cellers-Salàs de Pallars.

  1. ØBalaguer – Sant Llorenç de Montgai: Amb una longitud de 12,5 km i una inversió prevista d’1,3 MEUR, transcorrerà per camins existents entre Balaguer i les immediacions de la presa del Pantà de Sant Llorenç de Montgai. En aquest entorn, es generen i milloren els camins existents per a permetre el pas de bicicletes per la passera de coronació de la presa, actualment només per a vianants.

De l’altre costat del pantà, es completarà l’itinerari existent parcialment al costat de la carretera LV-9047 fins al nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai, per a continuar seguidament cap a l’estació del ferrocarril.

ØCellers – Salàs de Pallars: Aquest tram, de 24,5 quilòmetres, s’impulsa en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà. L’ens comarcal està executant l’itinerari, amb un pressupost d’1,2 MEUR, dels quals el Departament n’aporta 800.000 euros. Complementàriament, en aquest tram, el Departament executarà diverses actuacions en alguns punts de l’itinerari per adaptar estructures de la carretera C-13 o generar nous passos a diferent nivell.

Entre altres, s’inclou un nou pas elevat sobre la C-13 a l’altura de l’estació de ferrocarril de Cellers, l’ampliació dels viaductes del pantà de Terradets, i l’adequació de la C-13z, antic traçat de la C-13, en les immediacions de Salàs de Pallars. Aquestes intervencions comporten una inversió d’1,3 MEUR addicionals.

Nova via verda entre Camarasa i el Congost de Mu

Addicionalment, a la Noguera, el Departament de Territori ha previst la configuració d’una via verda, per a vianants i ciclistes, paral·lela a la C-13, entre Camarasa i el Congost de Mu. Així, té en licitació la redacció de dos projectes constructius per a formar aquest itinerari, de 2 quilòmetres de longitud.

1  

Imatges

ruta llacs cicloturisme

ruta llacs cicloturisme 1942629

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 167045

Mobilitat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia