1. La consellera Garriga ha presidit l’acte i ha posat en valor el paper de les biblioteques en l’accés a la cultura
  2. El Departament de Cultura hi ha aportat un total de 859.591 €

Aquest dissabte s’ha inaugurat la Biblioteca Providència Tomàs Freixenet de Torrefarrera, a la comarca del Segrià, que s’incorpora al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

A l’acte hi ha assistit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha destacat la importància d’aquest nou equipament per al municipi, ja que “les biblioteques són un lloc per enamorar-se de la lectura i una porta d’entrada a la cultura”. La consellera també ha posat en valor el nom escollit per a la nova biblioteca a través d’un procés participatiu, fent honor a “una de les mestres més estimades del poble”.

La construcció de la biblioteca Providència Tomàs Freixenet ha estat promoguda pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Torrefarrera. El cost total de l’equipament ha estat de 2M€, amb una aportació del Departament de Cultura de 859.591 euros. El Departament de Presidència ha aportat 120.000 €, l’Ajuntament de Torrefarrera, 995.782€ i la Diputació de Lleida, 293.959€.

La consellera de Cultura ha dit que “la cooperació entre administracions és important per garantir els serveis culturals per a tota la ciutadania” i ha afegit que en els propers anys “el Govern invertirà molts recursos en la construcció i la millora de les biblioteques públiques”.

  1. La nova biblioteca

La Central de Biblioteques de Lleida ha supervisat la formació del personal, l’actualització i la informatització dels seus fons documentals a la base de dades del Catàleg Col·lectiu del Sistema de Lectura Pública. La biblioteca en aquests moments compta amb una col·lecció total 7.850 documents i 52 títols de revistes.

El projecte ha anat a càrrec de l’arquitecte Jordi Casadevall i Dalmau. L’edifici s’ha construït aprofitant una estructura existent que s’ha remodelat i ampliat. La teulada de la biblioteca s’ha dissenyat amb una cobertura vegetal i incorpora claraboies per tal que l’espai sigui més diàfan. La planta baixa es destinarà als espais que poden tenir un ús independent, com són la sala polivalent i l’aula de formació. També s’hi troba l’espai d’acollida de la biblioteca, l’àrea de revistes i l’àrea infantil.

Inauguració biblioteca de Torrefarrera{"name":"2022/12/03/15/27/27ce4fc6-d74c-4d70-a788-d0291bd9e912.jpg","author":"Arnau Pascual. Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":3991356}
  1. Xarxa de biblioteques públiques

Amb aquesta nova incorporació, el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) compta amb un total de 439 equipaments (427 biblioteques i 12 bibliobusos), dels quals 48 biblioteques i dos bibliobusos són de les comarques de Lleida.

La pertinença al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals es poden destacar:

·Accés als ajuts per a la compra de nous fons bibliogràfics

·Esdevenir punt del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari

·Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital BiblioDigital

·Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura

Més informació:

biblioteques@gencat.cat

2  

Imatges

Inauguració biblioteca de Torrefarrera

Inauguració biblioteca de Torrefarrera 3328625

Inauguració biblioteca de Torrefarrera

Inauguració biblioteca de Torrefarrera 3991356