Mossos d'Esquadra

fotografia

Els Mossos d'Esquadra detenen dos lladres multireincidents com a presumptes autors de diversos robatoris amb força a establiments de Sants-Montjuïc i les Corts a Barcelona

query_builder   4 desembre 2022 12:08

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen dos lladres multireincidents com a presumptes autors de diversos robatoris amb força a establiments de Sants-Montjuïc i les Corts a Barcelona

. Els detinguts tenien una alta activitat delictiva i acumulen, només durant l’any 2022, més d’una trentena d’antecedents policials

. Entre els objectes intervinguts en un local ocupat on vivien els detinguts hi havia armes d’aire comprimit, ordinadors o diversos aparells electrònics, entre d’altres

. Durant els darrers mesos i en el marc del Pla Tremall, de lluita contra la delinqüència multireincident, s’ha intensificat la presència policial a la zona

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona van detenir el passat 29 de novembre, dos homes de 23 i 39 anys, com a presumptes autors de gairebé una desena de robatoris amb força a locals i establiments comercials comesos durant els darrers mesos als districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts i un, a Hospitalet de Llobregat.

Els fets van succeir la matinada del 29 de novembre quan els mossos van rebre l’avís d’un testimoni que estava presenciant un robatori amb força en un establiment de la Rambla de Brasil. En accedir al local, els mossos hi van localitzar un dels presumptes autors amagat darrera d’una nevera i, l’altre, a les immediacions del comerç violentat i els van detenir in fraganti.

Unes hores més tard i ja en horari d’obertura comercial, els agents van ser alertats per diversos establiments contigus i propers que també havien estat saquejats durant la mateixa nit. Tots els robatoris tenien el mateix modus operandi consistent en el forçament de les finestres exteriors o dels accessos. Amb la visualització de càmeres de seguretat, els investigadors van comprovar que els presumptes autors es corresponien amb els dos homes prèviament detinguts hores abans.

A un dels detinguts també se li atribueix l’autoria de tres robatoris amb força més durant els mesos d’octubre i novembre d’enguany. En tots els casos, el detingut forçava la persiana o la porta que donava accés, ja fos en unes oficines, un centre ocupacional o fins i tot una escola bressol de Barcelona d’on sostreia –en tots els casos- principalment material informàtic. A més, també li consta un robatori amb força a finals de novembre en una empresa d’Hospitalet de Llobregat.

Alta activitat delictiva amb més d’una trentena d’antecedents durant el 2022

Es dona la circumstància que els dos detinguts compten amb 17 i 35 antecedents en el seu historial delictiu i només durant l’any 2022 els hi consten catorze i vint antecedents, respectivament, per fets relacionats bàsicament amb delictes de patrimoni. A més, els dos homes estan instal·lats en un local ocupat del districte que causa nombroses queixes i que pel seu modus vivendi contribueixen a augmentar la percepció d’inseguretat a veïns i comerciants de la zona.

En aquest sentit, durant els darrers tres mesos s’ha intensificat, des de la comissaria de Sants-Montjuïc, el patrullatge dinàmic a l’entorn de l’immoble amb més presència policial a la zona en el marc del Pla Tremall de lluita contra la delinqüència multireincident i s’han fet gestions per informar a les autoritats del caràcter del punt ocupat i l’activitat delictiva que s’hi duu a terme.

Els investigadors van sol·licitar una ordre d’entrada i perquisició en el local ocupat dels detinguts que es va fer el mateix 29 de novembre per la nit. En l’entrada els agents van intervenir cinc ordinadors portàtils, armes llargues d’aire comprimit, dues televisions, aparell electrònic divers o una bossa amb més d’una quarantena de claus, entre d’altres objectes relacionats amb els robatoris prèviament denunciats.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dijous 1 de desembre i el jutge en va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 4 de desembre de 2022

1  

Imatges

fotografia

fotografia 1439443

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia