Acció Exterior i Unió Europea

EXT

Viatge a Marsella

La consellera Serret es reuneix amb els actors que implementaran l'H2Med a Marsella

query_builder   5 desembre 2022 15:25

event_note Nota de premsa

Viatge a Marsella

La consellera Serret es reuneix amb els actors que implementaran l'H2Med a Marsella

  1. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea és a Marsella per participar al fòrum ‘Méditerranée du Futur’ i per establir col·laboracions amb el sector energètic de la regió
  2. Aquest matí s’ha reunit amb Capenergies, amb GRTgaz i amb Géométhane, a més de representants del govern de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava


EXT{"name":"2022/12/05/16/59/023d45db-9504-4a14-acab-cf91454fbb1a.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":81436}


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, és de viatge de treball a Marsella, on té lloc el fòrum climàtic Méditerranée du Futur, organitzat per la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava. Aquest matí ha mantingut diverses reunions amb actors del sector energètic, com Capenergies,GRTgaz o Géométhane, tots ells implicats en el desenvolupament del projecte H2Med (fins ara anomenat BarMar),el corredor submarí que unirà Barcelona i Marsella per transportar gas i hidrogen verd.

Les trobades de la consellera Serret tenen lloc en una setmana important per la definició del projecte H2Med. Aquest dijous i divendres se celebra a Alacant una cimera entre Espanya, Portugal i França que servirà per concretar el projecte.

Serret ha destacat queles reunions amb les empreses del sector energètic mantingudes aquest matí han servit per“reforçar la voluntat de cooperar” amb l’objectiu de“fer possible la creació d’aquest ecosistema, de tota l’economia al voltant de l’hidrogen verd i la necessària transició energètica”.


Reunió amb Capenergies

La consellera Serret s’ha reunit a primera hora amb Anne-Marie Pérez, directora de Capenergies, un clúster de competitivitat de la transició energètica i que coordina el CLUB H2 Région Sud, un ecosistema de 115 actors de l’hidrogen a la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava.

A partir de la reunió amb Capenergies, Serret ha pogut conèixer els reptes energètics de la regió i els ha exposat projectes en marxa a Catalunya. A més, s’ha expressat la necessitat de teixir aliances en el marc de col·laboració entre ambdues regions per identificar projectes concrets que permetinsumar esforços en l’àmbit energètic. També s’han identificat possibles vies de col·laboració en matèria de formació, recerca o intercanvi de personal.


Reunió amb GRTgaz i Géométhane

Després de la trobada amb Capenergies, la consellera s’ha amb la secretària general de GRTgaz, CatherineBrun.GRTgaz és la principal operadora gasística de la regió i aquests dies està treballant intensament per definir els detalls del projecte, el cost i les característiques tècniques.

Brun ha explicat a la consellera Serret els detalls del projecte submarí que estan treballant conjuntament amb Enagas i altres empreses franceses, i que presentaran divendres a Alacant.S’han emplaçat a mantenir canals d’informació permanent i a explorar àmbits concrets de col·laboració en els mesos vinents, a mesura queel projecte maduri i que es concretin les vies de finançament, que haurien de provenir en gran part dels fons europeus.

Serret també ha explicat l’aposta del Govern per la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, entre altres projectes en marxa, i la voluntat que l’H2Med vagi més enllà del corredor submarí i permeti impulsar tot un ecosistema al voltant, i accelerar així la transició energètica i la reindustrialització.

Des de Géométhane han exposat els projectes que tenen a la regió per l’emmagatzematge de gas i el futur de l’hidrogen, així com el paper que tindrien en el projecte H2Med. La consellera Serret s’ha interessat per la seguretat dels projectes d’emmagatzematge. L’objectiu és compartir bones pràctiques per desenvolupar les infraestructures adequades per poder posar en marxa l’H2Med.


A la tarda, reunió amb el president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava

L’agenda de la consellera a Marsella encara serà intensa durant tota la tarda. A les 14 h, es reuneix amb Olivier Machet, vicepresident d’EngieHydrogen i coordinador del projecte HyGreenProvence, i Jean-Michel Diaz, director regional Sud-Provença-Alps-Costa Blava de TOTALEnergies.

A les 14.45 h, mantindrà una reunió bilateral amb Rafia El Mansouri, vicepresidenta de la regió Tànger-Tetuan-Al Hoceima.

I a les 15.45 h, Serret es reunirà amb RenaudMuselier, president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, i amb Chantal Eymeoud, vicepresidenta d’Afers europeus de la Regió Sud.

A les 16.30 h, la consellera es trobarà amb Ludovic Parisot, director regional d’Engie, i Jean-Michel Díaz, director regional de TotalEnergies.


Enllaços amb el material gràfic:

  1. Aquí teniu l’enllaç per descarregar-vos les fotografies de les reunions del matí.
  2. Aquí teniu l’enllaç per descarregar-vos els muts de les reunions del matí.
  3. Aquí teniu l’enllaç per descarregar-vos les declaracions de la consellera Serret valorant les reunions del matí.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia