Protecció Civil

Activada l'alerta per un encalç entre dos trens a l'estació de Montcada i Reixac

query_builder   7 desembre 2022 10:10

event_note Nota de premsa

Activada l'alerta per un encalç entre dos trens a l'estació de Montcada i Reixac

  1. Dades provisionals: el Sistema d’Emergències Mèdiques, ha atès almenys 155 persones, cap en estat greu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en alerta el Pla PROCICAT per emergències en el transport de viatgers (FERROCAT) per un encalç produït aquest matí a l’estació de Montcada entre dos trens. En aquest incident, el Sistema d’Emergències Mèdiques, ha atès almenys 155 persones, cap en estat greu. 150 d’elles han resultat afectades de caràcter lleu i 5 es troben en estat menys greu. Tres dels afectats de caràcter lleu han estat traslladats a centres hospitalaris.

A les 07.59 hores el Telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger que viatjava al tren encalçat per avisar de la topada. En total s’han rebut 15 trucades.

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del Cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat.

En aquest incident, el Sistema d’Emergències Mèdiques, ha atès almenys 155 persones, cap en estat greu. 150 d’elles han resultat afectades de caràcter lleu i 5 es troben en estat menys greu.

En aquest sinistre, el SEM ha activat 23 unitats terrestres, entre les quals hi ha vehicles de cooperació clínica i operativa, especialitzats en intervenció i suport, i altres específics en logística.

Mossos d'Esquadra ha activat 7 dotacions incloent les de la unitat d'investigació

El tren afectat ja ha estat totalment evacuat. Protecció Civil ha habilitat el Centre Cívic Jaume Balmes per l'atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac.

El Centre de Comandament Avançat s’ha habilitat a la mateixa estació de Montcada-Reixac Manresa.

La topada ha provocat que es veiés interrompuda la circulació de les línies R4, R7 i R12. ADIF i RENFE han informat a les 09.10 hores que la circulació tornava a estar permesa per la via 1 (via única de circulació).


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia