Protecció Civil

Accident ferroviari a Montcada i Reixac

Protecció Civil tanca l'alerta del Pla FERROCAT per l'encalç entre dos trens a Montcada i Reixac

query_builder   7 desembre 2022 12:19

event_note Nota de premsa

Protecció Civil tanca l'alerta del Pla FERROCAT per l'encalç entre dos trens a Montcada i Reixac

  1. El Sistema d’Emergències Mèdiques, ha atès almenys 155 persones, cap en estat greu, de les quals 39 han estat traslladades a diferents centres sanitaris
  2. En aquests moments ja s’ha restablert la circulació de trens per via única a les línies R4, R7 i R12 de Rodalies


Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada la fase d’Alerta del Pla PROCICAT per emergències en el transport de viatgers (FERROCAT) per l’encalç produït aquest matí a l’estació de Montcada entre dos trens. En aquest incident, el Sistema d’Emergències Mèdiques, ha atès 155 persones, cap en estat greu, de les quals 39 han estat trasllades a diferents centres sanitaris.

En aquests moments s’ha restablert la circulació de trens per via única a les línies R4, R7 i R12 de Rodalies.

A les 07.59 hores el Telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger que viatjava al tren encalçat per avisar de la topada. En total s’han rebut 15 trucades.

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del Cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat.

En aquest incident, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha activat 29 unitats terrestres, entre les quals hi ha vehicles de cooperació clínica i operativa, especialitzats en intervenció i suport, i altres específics en logística.

Mossos d’Esquadra, que ha participat en el dispositiu amb 7 dotacions incloent les de la unitat d’Investigació, se’n fa càrrec de la investigació de l’accident.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia