Acció Exterior i Unió Europea

Exteriors

Viatge a Ginebra

La consellera Serret viatja a Ginebra per participar al cinefòrum contra les violències masclistes en el marc de la campanya d'ONU Dones '16 Dies'

query_builder   7 desembre 2022 14:20

event_note Nota de premsa

Viatge a Ginebra

La consellera Serret viatja a Ginebra per participar al cinefòrum contra les violències masclistes en el marc de la campanya d'ONU Dones '16 Dies'

També es reunirà amb signants de la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatja demà, dijous 8 de desembre, a Ginebra, per donar la benvinguda al cinefòrum contra les violències masclistes organitzat per la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa, en el marc de la campanya d’ONU Dones ‘16 Dies d’activisme contra la violència masclista’, d’una banda, i per mantenir reunions per impulsar la Declaració de Ginebra, de l’altra.

El cinefòrum tindrà lloc divendres 9 de desembre a les 18.30 h al Teatre Les Salons de Ginebra. S’hi projectaran dues pel·lícules: el curtmetratge Woman, dirigit per Raúl de la Fuente i produït amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació, sobre les violències masclistes a Moçambic; i el documental Estimada Sara, dirigida i produïda per la catalana Patrícia Franquesa i que tracta sobre la primera taxista d’Afganistan que trenca les barreres patriarcals. A l’acte hi participaran la directora de l’Oficina de Ginebra d’ONU Dones, Adriana Quiñones, la presidenta d’Afghanistan’s Women Rights Association (AWRA), Bahishta Nohtani, i la primera dona taxista, activista pels drets de la dona a l’Afganistan i protagonista d’Estimada Sara, Sara Bahai.

A més, la consellera Serret mantindrà diverses reunions a Suïssa relacionades amb la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans, una iniciativa impulsada conjuntament pel Govern de la Generalitat i l’ONG Accés Now, i amb adhesions com Amnistia Internacional, que demana una moratòria global a l’exportació, venda, transferència, servei i ús de tecnologies digitals dirigides fins que s’estableixin salvaguardes dels drets humans per regular aquestes pràctiques. La consellera es trobarà amb alguns signants de la Declaració, com el Cyber Peace Institute. També es reunirà amb el think tank sobre polítiques globals de drets humans Universal Rights Group (URG).

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo Vidal, i el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat, acompanyaran la consellera Serret durant el viatge.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia