Cultura

La consellera Garriga viatja a Reykjavík, Islàndia, per donar suport a 'Alcarràs', que opta al millor títol europeu de l'any

query_builder   8 desembre 2022 09:16

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga viatja a Reykjavík, Islàndia, per donar suport a 'Alcarràs', que opta al millor títol europeu de l'any

  1. Dissabte, 10 de desembre, es coneixerà la pel·lícula guanyadora de la 35a edició dels Premis de Cinema Europeus, que concedeix l'Acadèmia del Cinema Europeu
  2. ‘Alcarràs’, amb una trajectòria que va començar amb la recepció de l’Ós d’Or a Berlín, exemplifica la qualitat i diversitat del cinema català, i contribueix a explicar Catalunya al món.


Alcarràs, de Carla Simón, és una de les cinc pel·lícules nominades en la 35a edició dels Premis de Cinema Europeus (European Film Awards, EFA), que cada any concedeix l'Acadèmia del Cinema Europeu (European Film Academy). Els més de 4.400 membres de l’Acadèmia han escollit la producció catalana, que compta amb suport de l’ICEC, i que opta al millor títol europeu de l’any.

La cerimònia de lliurament del guardó se celebrarà dissabte a Reykjavík, Islàndia, i hi assistirà la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Edgar Garcia, i el director de l’Àrea de l’Audiovisual, Francisco Vargas, a banda de l’equip de la pel·lícula. L’audiovisual és un dels eixos del Departament de Cultura, i aquesta participació en la cerimònia s’emmarca en les accions de suport al cinema català, en un any en què aquest ha excel·lit en diversos festivals i mostres audiovisuals d’arreu del món. Alcarràs, amb una trajectòria que va començar amb la recepció de l’Ós d’Or a Berlín, exemplifica la qualitat i diversitat del cinema català, i contribueix a explicar Catalunya al món.

Alcarràs també és la representant espanyola als Oscars de l’Acadèmia de Cinema nord-americana en la categoria de millor pel·lícula internacional, i opta a onze estatuetes Goya de l’Acadèmia de Cinema espanyol. A més dels premis de la crítica, la pel·lícula s'ha convertit en un èxit de taquilla i ja porta recaptats més de 2 milions d’euros. Alcarràs, una producció de Vilaut Films, Avalon, Elastica Films i Kino Produzioni, és el segon llargmetratge de la directora catalana després de l'èxit d'Estiu 1993.

Els Premis de Cinema Europeus són l’activitat més destacada que realitza l’Acadèmia de Cinema Europeu, es consideren els ‘Oscars’ europeus i estar entre els cinc nominats ja suposa un gran premi. Són prestigiosos perquè les nominacions les realitzen més de 4.000 acadèmics europeus. En les darreres edicions dels Premis EFA han estat nominades diverses produccions catalanes com El ventre del mar (Testamento Producciones, La Perifèrica Produccions, Link-Up Barcelona) d’Agustí Villaronga, Josep (Imagic, Les Films d’Ici Méditerranée) d’Aurel, i Suc de Síndria (Distinto Films) d’Irene Moray.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia