L’Estació Experimental Agrícola de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Mas Badia, a La Tallada d’Empordà, organitza demà, 1 de setembre, la tradicional Jornada Tècnica fructícola d’estiu, inclosa dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).
Com cada any, s’aprofita la finalització de la collita de la poma de varietat Gala, de les principals varietats de peres d’estiu i de la major part dels préssecs i nectarines per a presentar els resultats d’alguns dels principals assaigs en curs a l’IRTA. Aquest any, la jornada se centrarà en tres visites de camp que tenen com a objectiu donar a conèixer algunes de les activitats més rellevants.
Com cada any, s’aprofita la finalització de la collita de la poma de varietat Gala, de les principals varietats de peres d’estiu i de la major part dels préssecs i nectarines per a presentar els resultats d’alguns dels principals assaigs en curs a l’IRTA. Aquest any, la jornada se centrarà en tres visites de camp que tenen com a objectiu donar a conèixer algunes de les activitats més rellevants.
La primera visita presentarà un resum de les últimes varietats de poma, pera i préssec, fent especial èmfasi en les novetats més recents en el grup de les pomes Gala i d’altres. La següent visita tractarà el tema de l’aclarida mecànica, en una situació en què cada vegada es disposa de menys productes per a l’aclarida química i en què cal reduir els costos de mà d’obra. Finalment, en una tercera estació, es parlarà de la problemàtica dels “cops” i dels danys de maneig de la poma durant l’etapa de recol·lecció i transport, i se sensibilitzarà als productors de la importància d’una bona formació dirigida als recol·lectors per tal de minimitzar aquests danys.
Per a més informació: IRTA de Mas Badia: Sr. Joaquim Carbó (joaquim.carbo@irta.es). Telèfon: 972 780 275.



