Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Serret ha donat la benvinguda a l'audiència del cinefòrum organitzat per la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa.

Viatge de la consellera Serret a Ginebra

Consellera Serret, des de Ginebra: "Hem de garantir que les dones i les nenes liderin la construcció de la pau i la igualtat a tot el món"

query_builder   9 desembre 2022 19:35

event_note Nota de premsa

Viatge de la consellera Serret a Ginebra

Consellera Serret, des de Ginebra: "Hem de garantir que les dones i les nenes liderin la construcció de la pau i la igualtat a tot el món"

Serret ha participat al cinefòrum contra violències masclistes organitzat per la Delegació del Govern a Suïssa en el marc de la campanya ‘16 Dies’ d’ONU Dones i, paral·lelament, ha mantingut diverses reunions per impulsar la Declaració de Ginebra 

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha viatjat aquesta setmana a Ginebra per donar la benvinguda al cinefòrum contra les violències masclistes organitzat per la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa, en el marc de la campanya d’ONU Dones ‘16 Dies d’activisme contra la violència masclista’. A banda, Serret s’ha reunit amb think tanks i ONG per impulsar la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans.

Durant la presentació de l’acte del cinefòrum, la consellera Serret ha assegurat que “ONU Dones sempre trobarà en Catalunya un actiu per contribuir a una col·laboració transformadora, i per garantir que les dones i les nenes tinguin un lideratge real i reconegut en la construcció de la pau i la igualtat a tot el món”. Per aquest motiu, el cinema és “una eina molt important per posar en relleu situacions sovint oblidades i acostar-les a tothom: sensibilitzar, compartir valors i transformar-nos com a individus i comunitats”, ha dit.

Així i tot, la consellera creu que “encara ens queda molt per fer per crear societats justes i igualitàries”, però, això no obstant, està convençuda que “el projecte del moviment pels drets de les dones, transversal i integrador, ens dona la confiança que tenim un camí per davant”.

“Les dones que retraten aquestes pel·lícules són una inspiració i, al mateix temps, posen en relleu una realitat que continua existint avui dia a tot arreu, i que ens interpel·la a tots”, ha declarat Serret, i ha insistit que “no importa on siguem, on visquem o on treballem: tots hem de lluitar cada dia contra qualsevol forma de violència masclista”.

La consellera Serret ha dit que l’objectiu d’aquest cinefòrum és “centrar la nostra atenció en com, malgrat els innegables assoliments, els drets de les dones continuen estant en dubte, les desigualtats persisteixen i els estereotips de gènere continuen sent massa comuns a les nostres societats”.

“Des del Govern de Catalunya ens esforcem per incloure a la nostra tasca la perspectiva de drets humans i de gènere amb un enfocament transversal, també en les nostres polítiques d’acció exterior”, ha explicat la consellera. A més, ha assegurat que “estem convençuts que les relacions multilaterals són la millor resposta als reptes globals, comuns i complexos, com els que afrontem avui dia”, i és per això, ha dit Serret, que “valorem molt la nostra col·laboració amb els organismes de les Nacions Unides que s’ocupen dels drets humans”.

El cinefòrum, celebrat al Teatre Les Salons de Ginebra la vigília del 74è aniversari de la Delcaració Universal dels Drets Humans, s’hi han projectat dues pel·lícules: el curtmetratge Woman (2019), dirigit per Raúl de la Fuente i produït amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, sobre les violències masclistes a Moçambic; i el documental Estimada Sara (2021), dirigit i produït per la catalana Patrícia Franquesa i que tracta sobre la primera taxista d’Afganistan que trenca les barreres patriarcals. A l’acte hi han participat la directora de l’Oficina de Ginebra d’ONU Dones, Adriana Quiñones, la presidenta d’Afghanistan’s Women Rights Association (AWRA), Bahishta Nohtani, i la primera dona taxista, activista pels drets de la dona a l’Afganistan i protagonista d’Estimada Sara, Sara Bahai.


Reunions per impulsar la Declaració de Ginebra

A més del cinefòrum contra les violències masclistes organitzat per la Delegació del Govern a Suïssa, durant el seu viatge a Ginebra la consellera Serret ha mantingut reunions amb think tanks i ONG per impulsar la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans, una iniciativa del Govern de Catalunya amb AccessNow, i amb adhesions com Amnistia Internacional. El text demana una moratòria global a l’exportació, venda, transferència, servei i ús de tecnologies digitals dirigides fins que s’estableixin salvaguardes dels drets humans per regular aquestes pràctiques. Serret s’ha trobat amb el Cyber Peace Institute, un dels signants de la Declaració, i amb el think tank sobre polítiques globals de drets humans Universal Rights Group.

2  

Imatges

La consellera Serret ha donat la benvinguda a l'audiència del cinefòrum organitzat a Ginebra per la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa.

La consellera Serret ha donat la benvinguda a l'audiència del cinefòrum organitzat a Ginebra per la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa. 212720

El cinefòrum, conduït pel delegat del Govern de Catalunya a Ginebra Gabriel Boichat, ha tractat sobre el curtmetratge 'Woman' i el documental 'Estimada Sara'.

El cinefòrum, conduït pel delegat del Govern de Catalunya a Ginebra Gabriel Boichat, ha tractat sobre el curtmetratge 'Woman' i el documental 'Estimada Sara'. 138640

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia