Mossos d'Esquadra

CME

Detinguts dos homes que haurien extorsionat el propietari d'una empresa de logística de Sabadell

query_builder   10 desembre 2022 10:14

event_note Nota de premsa

Detinguts dos homes que haurien extorsionat el propietari d'una empresa de logística de Sabadell

· Els detinguts li reclamaven 250.000 euros en concepte de la pèrdua de 102 kg de marihuana que van ser intervinguts per les autoritats franceses a la localitat de Perrigny

· Li havien enviat fotografies de la seva vida privada per a deixar palès que l’estaven seguint i que tant la seva vida com la dels seus familiars corria perill

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell van detenir, els dies 24 de novembre i 1 de desembre, dos homes de 27 i 45 anys com a presumptes autors dels delictes d’extorsió i de tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el dia 11 d’octubre quan un home es va adreçar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell per denunciar que era víctima d’una extorsió. El denunciant, propietari d’una empresa de logística amb seu a Sabadell, va manifestar que a finals del mes d’agost van contractar els serveis de la seva empresa per a transportar una mercaderia des de València fins a Frankfurt. Aquesta feina va ser subcontractada a una empresa de transport internacional, amb seu a Eslovènia.

El dia 6 de setembre, aquesta última empresa es va posar en contacte amb el denunciant per informar-lo que la Policia Francesa havia aturat el camió amb la seva mercaderia a la localitat de Perrigny, i que estava immobilitzat ja que part de la càrrega era droga, concretament uns 102 kg de marihuana.

Un cop les autoritat franceses van alliberar el camió va continuar el seu recorregut fins al lloc de destí, el qual va resultar ser una església parroquial que també fa les funcions de residència de gent gran. Ningú de l’església sabia res d’aquella càrrega, ni hi havia cap persona esperant-la. Per aquest fet, el camió amb la càrrega va tornar a Sabadell, a la seu de l’empresa de transport del denunciant.

El dia 11 d’octubre la persona de l’empresa amb seu a València que havia contractat els serveis de l’empresa de Sabadell es va desplaçar fins a la capital del Vallès Occidental per a comprovar la càrrega i, en veure que no hi havia la marihuana, li va dir al denunciant que aquesta droga havia d’aparèixer. Minuts més tard va rebre la trucada d’una altra persona qui va dir ser el propietari de la droga, i que li havia de donar 94 kg de marihuana o 250.000 euros com a compensació per haver perdut la droga. A més a més li va enviar fotografies del seu domicili, dels seus vehicles i inclús fotografies on apareixien els pares de la víctima en un centre comercial, amb la finalitat d’intimidar-lo per a què fes el pagament dels 250.000 euros.

Gràcies a la investigació que es va iniciar des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell, els investigadors van identificar el principal extorsionador, i el van detenir el dia 24 de novembre a Barcelona. En el moment de la detenció se li va trobar el telèfon mòbil des del que feia les trucades extorsionadores.

Paral·lelament, el dia 1 de desembre es va detenir a la Comunitat Valenciana el segon extorsionador. En aquest cas es va comptar amb la col·laboració de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord i de la UDYCO del Cuerpo Nacional de Policía de Barcelona i de València. A banda de la detenció, es van fer entrades i escorcolls al seu domicili i a l’empresa des d’on es va enviar el carregament que contenia la droga, també a la Comunitat Valenciana.

Per altra banda, des del Cos de Mossos d’Esquadra es va contactar amb les autoritat franceses, que van confirmar la intervenció de 102 kg de marihuana i la seva relació amb l’empresa amb seu a la Comunitat Valenciana.

El dia 25 de novembre el primer detingut van passar a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell qui va decretar el seu ingrés a presó. El segon detingut va passar a disposició judicial el passat dia 2 de desembre al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Paterna, i va quedar en llibertat amb càrrecs.


Àrea de Comunicació

Granollers, 10 de desembre de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia