Servei Català de Trànsit

Premsa SCT

Segona fase de l'operació retorn del Pont de la Constitució i la Puríssima amb poques retencions i sense accidents importants

query_builder   11 desembre 2022 20:46

event_note Nota de premsa

Segona fase de l'operació retorn del Pont de la Constitució i la Puríssima amb poques retencions i sense accidents importants

  1. Des de l’inici del dispositiu especial per aquest pont de desembre, el passat divendres 2 de desembre, hi ha hagut tres víctimes mortals en tres accident de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana


  1. Hi hagut menys mobilitat i menys retencions fins el retorn d’avui diumenge respecte el 2016


  1. Durat l’operació retorn d’avui els principals problemes s’han localitzat a les vies de muntanya com la C-14, C-16 i la C-17


  1. Entre les 12.00 h d’avui diumenge i les 20.00 h, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 178.000 vehicles, un 71% dels 250.000 vehicles previstos fins a les 24 h


Fins a les 20:00 h d’avui diumenge 11 de desembre i des de l’inici de l’operació especial de retorn del Pont de la Constitució i la Puríssima, que va començar el divendres 2 de desembre, han mort tres persones en tres accidents de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. En el conjunt de l’any la reducció de sinistralitat és del 10% respecte el 2019.


El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha fet una valoració positiva en quant al mobilitat d’aquest pont de desembre pont “Ha estat inferior a l’esperada i ho hem anat veient permanentment, cada dia, en els gràfics de sortides de vehicles i d’entrada. Es nota i es denota que hi ha una mobilitat inferior al 2016 que és l’any amb què ens comparàvem”. Aquesta reducció de la mobilitat segons Lamiel ha estat perquè “la ciutadania ha programat la sortida i el retorn. Ha espaiat i escampat durant aquesta setmana. Per tant, no hi hagut retencions importants. De fet, a un quart de vuit del vespre ja no hi ha retencions”


A banda el director de l’SCT ha explicat que la tasca informativa “insistent i persistent” ha fet que aquest retorn de diumenge hagi estat tranquil.

A banda, les actuacions realitzades als dos accidents a l’AP-7 aquest pont, dissabte 3 de desembre a Sant Celoni i ahir a Maçanet de la Selva, amb els protocols activats des del primer moment tant en l’atenció als ferits per part del SEM, com l’activació de grues, obertura de carrils, desviaments i/o rutes alternatives i informació al moment en els panells d’informació viària; han resultat efectius per minvar l’impacte d’aquests accidents sobre la mobilitat.


Entre les 12.00 h d’avui diumenge 11 de desembre i les 20.00 h, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona178.000 vehicles, dada que representa un 71% dels previstos (250.000 vehicles). Amb tot són dades provisionals ja que l’operació retorn d’aquest pont finalitza a les 24h d’avui.


Pel que fa a la mobilitat d’avui diumenge, en el transcurs del matí les retencions s’han localitzat principalment a les vies de la zona del Pirineu. La tarda no ha presentat grans retencions de retorn a l’AMB. Els trams més destacats on hi ha hagut trànsit lent i aturades durant el matí i fins al vespre han estat els següents:


  1. C-14 Organyà sentit Tàrrega
  2. C-16 Cercs-Guardiola de Berguedà sentit Manresa
  3. C-16 Túnel del Cadí sentit Manresa
  4. C-162 Riu de Cerdanya cap a la C-16
  5. C-17 Tona sentit Barcelona per una avaria
  6. C-33 Barcelona-Montcada sentit el Nus de la Trinitat per un accident






Sinistralitat Pont Constitució i Puríssima 2022


En la segona fase d’aquest dispositiu, des del dimecres 7 de desembre a les 20.00 h d’avui 11 de desembre, no hi ha hagut cap víctimes mortals per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.


Però des del començament del dispositiu especial de Pont de la Puríssima, el passat 2 desembre a les 14.00 h, un total de trespersones han mort en tres accidents mortals a les carreteres i autopistes catalanes. Cal recordar que aquest tres accidents van passar el diumenge passat a la C-55 a Cardona, la BV-2242 a Piera i la C-59 a Palau-solità Plegamans.


Tenint en compte que resten encara resten unes hores per donar per finalitzada l’operació de retorn de Setmana Santa, des del Servei Català de Trànsitinsistim en demanar els conductors que encara hagin de tornar a casa, que siguin prudents a la carretera i respectin totes les normes de circulació per evitar accidents.



Per la seva banda Mossos d’Esquadra per aquest pont i en concret per aquest pont de desembre ha desplegat 1.592 agents i s’han realitzat un total de 1.277 controls.


Durant el primer cap de setmana, del 2 al 4 de desembre, van realitzar un total de 300 controls de velocitat a un total de 150.000 vehicles dels que van ser sancionats uns 5.000.


1  

Vídeos

Declaracions de Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia