Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda en ALERTA el pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT davant les nevades d’aquest migdia i tarda a moltes comarques del Pirineu.

Segons l’avís que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquesta tarda, es poden acumular més de 5 cm per sobre dels 700 metres sobretot a la comarca de l’Alt Urgell, però també a la Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

Segons l’SMC, en alguns punts de l'Alt Urgell s'han acumulat entorn dels 3 cm, i al llarg de les dues hores vinents és possible que se superin els 5 cm a les comarques avisades.

Es recomana molta prudència en la mobilitat per aquestes comarques, i informar-se de l'estat de les carreteres abans de sortir de casa.

Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. 

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments les afectacions viaries són:

  1. Per neu són obligatòries les cadenes a: 
  2. L-500 Barruera-Balneari de Boí 
  3. L-501 cruïlla L-500-Pla de l'Ermita 
  4. C-28 Port de la Bonaigua 
  5. C-13 Sort-Esterri d'Àneu
  6. C-13z Esterri d'Àneu 
  7. C-147 Esterri d'Àneu-Alt Àneu 
  8. L-504 Llavorsí- Lladorre 
  9. L-510 Tírvia-Alins
  10. A l'N-230 entre Vilaller i Vielha és obligatori l'ús de cadenes i, a més està restringit el pas de vehicles de 3a categoria


  1. Els camions tenen restringida la circulació a l'N-260 per neu/ gel a la calçada a: 
  2. Sarroca-Pont de Suert (Port de Perves)
  3. Montferrer i Castellbò-Soriguera (Port del Cantó) 



1  

Imatges

.

. 24454