Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Delegació del Departament amb la directora general de Biodiversa+

Acció Climàtica s'adhereix a l'associació europea Biodiversa+ per impulsar la recerca en l'àmbit de la biodiversitat

query_builder   13 desembre 2022 16:30

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica s'adhereix a l'associació europea Biodiversa+ per impulsar la recerca en l'àmbit de la biodiversitat

L’adhesió s’ha donat a conèixer durant la celebració de la COP15, on assisteix una delegació del Departament


La delegació del Departament amb la directora general de Biodiversa+ a la COP15{"name":"2022/12/13/16/26/717c16cc-3f1b-496b-85ab-d49cfae786a4.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":202328}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha adherit a l’associació Biodiversa+. L’adhesió s’ha fet pública aquest dimarts després de la trobada mantinguda per la delegació del Departament, que aquests dies es troba a la Conferència de les Nacions Unides sobre Diversitat Biològica (COP15), a Mont-real, amb la directora general de l’associació, Claire Blery.

Biodiversa+ és una plataforma europea creada recentment que dona suport en l’àmbit de la recerca de la biodiversitat amb un impacte directe sobre les polítiques públiques i la societat en general. Ha estat desenvolupada conjuntament per BiodivERsA i la Comissió Europea com a part de l’estratègia de biodiversitat de la Unió Europea 2030, i en formen part 74 socis (principalment, ministeris de medi ambient i de l’àmbit de la recerca i la innovació, agències de protecció del medi ambient i fundacions) de més d’una trentena de països.

L’associació treballa per establir una xarxa de programes harmonitzats per millorar el seguiment de la biodiversitat i els serveis dels ecosistemes a tot Europa. Així mateix, ofereix suport a la recerca i la innovació en biodiversitat mitjançant convocatòries conjuntes anuals de projectes de recerca, i contribueix a reforçar la rellevància i l’impacte de la investigació europea sobre la biodiversitat en un context global.

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha destacat “la importància de formar part d’una associació d’aquestes característiques per tal de reforçar l’alineació de les polítiques i iniciatives catalanes en l’àmbit de la biodiversitat amb les impulsades en l’àmbit europeu. “Un dels objectius de Biodiversa+ és contribuir al coneixement d’alt nivell per desplegar solucions basades en la natura i, precisament, aquesta és una línia que estem potenciant i volem continuar potenciant encara més des del Departament”, ha dit Barnadas.

La secretària d’Acció Climàtica també ha explicat que instruments com el recentment creat Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat s’inscriuen en aquesta línia i pot sortir reforçat d’aliances com aquestes. “Des del Departament volem continuar enfortint la base de coneixement de l’estratègia entorn de la biodiversitat, i per això és cabdal construir conjuntament, amb els nivells administratius estatal i europeu, una implementació més sòlida de les nostres estratègies i polítiques públiques de conservació de la natura, destinades a revertir la pèrdua de biodiversitat en el context de transformació ambiental en el qual estem immersos en aquests moments”, ha afirmat Barnadas.

1  

Imatges

La delegació del Departament, encapçalada per la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, amb la directora general de Biodiversa+, Claire Blery, a la COP15

La delegació del Departament, encapçalada per la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, amb la directora general de Biodiversa+, Claire Blery, a la COP15 157605

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia