Empresa i Treball

Enogastronomia a Catalunya

Catalunya gestionarà 83 milions d'euros per dur a terme plans de sostenibilitat turística

query_builder   14 desembre 2022 16:55

event_note Nota de premsa

Catalunya gestionarà 83 milions d'euros per dur a terme plans de sostenibilitat turística

  1. 17 destinacions catalanes rebran prop de 76 milions d’euros de la segona convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions
  2. El Pla estratègic de turisme enogastronòmic de Catalunya 2022-2027 rep gairebé 7 milions d’euros pel seu desplegament


En el marc de la segona convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2022, Catalunya gestionarà 83 milions d’euros dels fons Next Generation: 76 milions dirigits a 17 destinacions catalanes i prop de 7 milions per a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball.

Aquest any 2022, el Govern català ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques rurals i la destinació turística urbana amb les subcategories següents: espais naturals, territoris rurals amb identitat turística, destinacions rurals costaneres, gran destinació urbana, destinacions urbanes i ciutats amb identitat turística. Les propostes s’han aprovat avui en la Conferència Sectorial de Turisme, tenint en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme. Són els següents:

  1. Ajuntament de Barcelona: Pla de sostenibilitat turística en destinació Barcelona (40,8 milions d’euros)
  2. Mancomunitat de municipis per a la promoció de les pistes d’esquí nòrdic: Tot Nòrdic. Pla de sostenibilitat turística de les destinacions d’esquí nòrdic de Catalunya (1,7 milions d’euros)
  3. Ajuntament de Tarragona: Tarragona, entre blau i verd (3,5 milions d’euros)
  4. Ajuntament de Banyoles: Pla de sostenibilitat turística, Banyoles Ciutat de l’Aigua (2,3 milions d’euros)
  5. Consell Comarcal del Pallars Sobirà: Bike Natura- Aventura Pallars Sobirà (2,3 milions d’euros)
  6. Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT): Pla de sostenibilitat turística "Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada" (1,9 milions d’euros)
  7. Consell Comarcal de la Conca de Barberà: Creació del recorregut intercomarcal i interprovincial, GR175 La Ruta del Cister a peu i en BTT, com a producte turístic natural i sostenible (més d’1 milió d’euros)
  8. Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE): Espais naturals de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre (3 milions d’euros)
  9. Consell Comarcal de la Selva: Pla de sostenibilitat turística, la Selva interior (2,8 milions d’euros)
  10. Ajuntament d’Igualada: Pla de sostenibilitat turística Igualada 2023-2025 (3 milions d’euros)
  11. Ajuntament de Lladorre: Turisme esportiu d’alta muntanya 365 dies (1,4 milions d’euros)
  12. Consell Comarcal de l'Alt Penedès: Penedès ciclable, una oportunitat transformadora per a una destinació rural vitivinícola (2 milions d’euros)
  13. Ajuntament de la Pobla de Segur: La Pobla de Segur, naturalesa i turisme actiu sostenible (2 milions d’euros)
  14. Ajuntament de Figueres: Conversió del centre històric de Figueres en una experiència turística integral, sostenible i competitiva: cultura, comerç i gastronomia (2,6 milions d’euros)
  15. Consell Comarcal del Vallès Occidental: El riu, teixint fils de vida (1,5 milions d’euros)
  16. Ajuntament de Tortosa: Tortosa, el passat és una aventura (2 milions d’euros)
  17. Diputació de Barcelona: Espais naturals i turisme sostenible, una oportunitat per a la província de Barcelona (2 milions d’euros)

En la reunió d’avui, i en el marc del Pla turístic nacional, també s’han aprovat prop de 7 milions d’euros per seguir potenciant l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball. Catalunya com a destinació participa en un projecte compartit amb el territori mitjançant les diputacions, amb actuacions des d’àmbits diferents: infraestructures, transició digital i destinació intel·ligent, atractivitat i competitivitat de producte, identitat i cultura enogastronòmica i màrqueting tàctic. Aquest pla preveu una inversió global de 12 milions d’euros que permetrà accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

1  

Imatges

Enogastronomia a Catalunya

Enogastronomia a Catalunya 3596677

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia