1. Aquest dimecres, 14 de desembre, s’ha publicat la licitació del projecte i obra de l’ampliació i reforma de l’HTVC


“Estem determinats, i així estem actuant, amb el compromís d’ampliar i reformar l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per què, a curt termini, sigui un equipament amb les condicions necessàries i òptimes per als usuaris de les Terres de l’Ebre i professionals sense perdre de vista, evidentment, el gran projecte en el què tots estem treballant, que és el nou hospital de les Terres de l’Ebre”. Així valora el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, la publicació, aquest dimecres 14 de desembre, de la licitació del projecte i obra de l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.


“Anem complint i, amb l’objectiu d’aconseguir que, tan aviat acaben les obres del pàrquing, puguin començar les d’ampliació i reforma de l’Hospital de manera immediata”, afegeix Salvadó. “El fet de licitar conjuntament projecte i obra també ens permet optimitzar els terminis”, conclou.


La durada prevista del contracte per la redacció del projecte i l'obra és de 18 mesos, i la previsió d'inici és l'abril de 2023. Les obres al centre, per tant, començarien a l’inici del segon semestre de 2023. El pressupost total de la licitació és de 38.706.848,51 €. Es contempla l'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, per a ús de Bloc Quirúrgic, Esterilització, Hospital de Dia, Consulta Externa, Farmàcia, serveis generals de suport i aparcament. L'edifici ha de contribuir a millorar determinats serveis que ja arrossegaven mancances estructurals de temps enrere. Així, està prevista una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, una reforma de 1.200,50 metres quadrats, la connexió entre l'Hospital i el centre de Tortosa, noves infraestructures, afectacions i preexistències, i una superfície d'urbanització estimada en 7.442,01 metres quadrats.


Ateses les característiques tècniques de la licitació, el seu pressupost i el termini especialment reduït d'execució, l'opció més eficient i eficaç, que assegura la millor resposta a les necessitats detectades, ha estat la contractació conjunta de la redacció del projecte i l'execució de les obres.


L'execució de l'obra es preveu en dues fases: una primera d'execució de l'obra nova, urbanització, noves infraestructures, afectacions i preexistències; i una segona que inclourà les obres de reforma de la segona planta de l'edifici actual, amb l'equipament corresponent.




14 desembre 2022