Agència Catalana de l'Aigua

Mapa amb la configuració del sistema de sanejament de Tivissa.

L'ACA impulsa la construcció de la depuradora de Tivissa, amb una inversió prevista de 4,7 MEUR

query_builder   15 desembre 2022 09:37

event_note Nota de premsa

L'ACA impulsa la construcció de la depuradora de Tivissa, amb una inversió prevista de 4,7 MEUR

  1. S'ha posat a licitació el contracte per a executar les obres, que estaran finançades parcialment (2,1 MEUR) pel fons Next Generation, disposant fins el 9 de gener de 2023 per a la presentació d'ofertes
  2. Els treballs, que tindran una durada de 15 mesos, consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic, amb fangs activats i llits de rizoma, amb capacitat per tractar prop de 620 m3/dia
  3. L'aigua tractada serà aportada al barranc de La Fotx, millorant mediambientalment la conca del riu Ebre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. Amb un pressupost de licitació de 4,7 milions d'euros, es disposa fins el 9 de gener de 2023 per a la presentació d'ofertes. Aquesta actuació estarà finançada de manera parcial (2,1 MEUR) amb fons europeus Next Generation.

Configuració del sistema de sanejament de Tivissa.
Configuració del sistema de sanejament de Tivissa.
{"name":"2022/12/15/09/38/a85145ee-e6d7-4db2-b0dd-5bea794b0977.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":64735}

Un cop adjudicat i signat el contracte, es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre de l'any i tinguin una durada de 15 mesos. Els treballs es duran a terme en una parcel·la del polígon de Creu de Mora i consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic, amb fangs activats i llits de rizoma, amb capacitat per tractar prop de 620 m3/dia. L'actuació també preveu la construcció de dues estacions de bombament i la construcció de la xarxa de col·lectors en alta.

L'aigua tractada serà aportada al barranc de la Fotx, millorant així la qualitat mediambiental de la conca del riu Ebre.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 542 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca de la Ribera d’Ebre, hi ha actualment 9 depuradores en servei que garanteixen el sanejament a més del 80% de la seva població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

Per a més informació sobre els fons Next Generation que es destinaran en l’àmbit del cicle de l’aigua, pots entrar en aquest enllaç.

1  

Imatges

Mapa. Configuració del sistema de sanejament de Tivissa.

Mapa. Configuració del sistema de sanejament de Tivissa. 205951

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 179630

Acció climàtica
Medi ambient
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia