1. S'ha posat a licitació el contracte per a executar les obres, que estaran finançades parcialment (2,1 MEUR) pel fons Next Generation, disposant fins el 9 de gener de 2023 per a la presentació d'ofertes
  2. Els treballs, que tindran una durada de 15 mesos, consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic, amb fangs activats i llits de rizoma, amb capacitat per tractar prop de 620 m3/dia
  3. L'aigua tractada serà aportada al barranc de La Fotx, millorant mediambientalment la conca del riu Ebre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. Amb un pressupost de licitació de 4,7 milions d'euros, es disposa fins el 9 de gener de 2023 per a la presentació d'ofertes. Aquesta actuació estarà finançada de manera parcial (2,1 MEUR) amb fons europeus Next Generation.

Configuració del sistema de sanejament de Tivissa.
Configuració del sistema de sanejament de Tivissa.
{"name":"2022/12/15/09/38/a85145ee-e6d7-4db2-b0dd-5bea794b0977.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":64735}

Un cop adjudicat i signat el contracte, es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre de l'any i tinguin una durada de 15 mesos. Els treballs es duran a terme en una parcel·la del polígon de Creu de Mora i consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic, amb fangs activats i llits de rizoma, amb capacitat per tractar prop de 620 m3/dia. L'actuació també preveu la construcció de dues estacions de bombament i la construcció de la xarxa de col·lectors en alta.

L'aigua tractada serà aportada al barranc de la Fotx, millorant així la qualitat mediambiental de la conca del riu Ebre.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 542 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca de la Ribera d’Ebre, hi ha actualment 9 depuradores en servei que garanteixen el sanejament a més del 80% de la seva població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

Per a més informació sobre els fons Next Generation que es destinaran en l’àmbit del cicle de l’aigua, pots entrar en aquest enllaç.

1  

Imatges

Mapa. Configuració del sistema de sanejament de Tivissa.

Mapa. Configuració del sistema de sanejament de Tivissa. 205951

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 179630