El conseller de Recerca i Universitats posa en valor “el paper cabdal que l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya jugarà en el marc del desplegament de la Llei de la ciència de Catalunya”

Conseller Nadal{"name":"2022/12/15/14/11/2a46899e-cdfb-4e1e-9ada-59977eeea9e0.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":252218}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha posat avui en valor la “independència com a garantia d’excel·lència i de qualitat” de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya). Ho ha dit en l’acte de presa de possessió de Francesc Xavier Grau i Vidal com a nou president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), a qui el conseller ha felicitat pel seu nomenament. Grau ocuparà el càrrec per un període de quatre anys, renovable, un cop finalitzat el mandat del president sortint, Josep Joan Moreso.

En la seva intervenció, el conseller Nadal ha ponderat la tasca de l’AQU per garantir la qualitat del sistema universitari català i ha posat en valor “el paper cabdal que l’Agència haurà de jugar en el marc del desplegament de la Llei de la ciència de Catalunya que tot just ahir es va aprovar al Parlament”.

Nascut a Lleida (el Segrià) l’any 1958, Grau és doctor en ciències químiques per la Universitat de Barcelona (1986) i catedràtic de Mecànica de Fluids de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En l’àmbit de la política universitària i de recerca, va ser rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) entre els anys 2006 i 2014 i va exercir de secretari d'Universitats i Recerca entre 2018 i 2021, període en què va impulsar la constitució del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), un acord per prioritzar la ciència i la innovació com a eixos vertebradors del país per situar Catalunya entre els països capdavanters en els índexs de progrés social i desenvolupament econòmic.

L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya és el principal instrument per a la promoció i l'avaluació de la qualitat al sistema universitari català. AQU Catalunya té com a objectiu l'avaluació, l'acreditació i la certificació de la qualitat en l'àmbit de les universitats i dels centres d'ensenyament superior de Catalunya (ensenyaments, professorat, centres i serveis). El president d’AQU Catalunya té com a principals funcions vetllar per l'assoliment dels objectius fixats; exercir la representació institucional d'AQU Catalunya, i informar el Govern i el Parlament de Catalunya sobre l'activitat de l'Agència.