El conseller Carles Campuzano es reuneix amb la secretària d’Inclusió i Previsió Social, Milagros Paniagua

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, ha reclamat gestionar des de la Generalitat l’Ingrés Mínim Vital (IMV) per donar compliment a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Ho ha fet en una reunió amb la secretaria general d’Objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social, Milagros Paniagua San Martín, del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que es va celebrar ahir dijous a la tarda.

Campuzano ha reclamat el compliment de l’Estatut d’Autonomia, que recull en l’article 165 que la Generalitat té les competències en la gestió de pensions no contributives, com és el cas de l’IMV. “No hi ha cap impediment legal per a la cessió de la gestió de l’IMV, es tracta d'una qüestió de voluntat política”, ha defensat durant la trobada virtual, a la que també ha assistit el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March.

Des del Departament s’ha insistit en la necessitat de tenir el mateix conveni que té el Govern espanyol amb el País Basc i Navarra, en el qual s’ha cedit la gestió de l’IMV a aquests territoris, exposant motius de millora i eficiència en la gestió d’ambdues rendes, l’IMV i la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). A més de permetre una finestreta única que agilitzaria i facilitaria els tràmits a la ciutadania, la gestió conjunta d’ambdues prestacions evitaria errors com els problemes de pagaments que ha tingut darrerament l’IMV.

Les dues administracions s’han emplaçat a crear, en els propers dies, un grup de treball per explorar un possible conveni per resoldre la convivència entre les dues rendes bàsiques que hi ha a Catalunya, l’IMV i l'RGC.