Territori

Condicionament de la C-59

El Govern adjudica les obres de condicionament de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per millorar-ne la seguretat

query_builder   16 desembre 2022 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern adjudica les obres de condicionament de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per millorar-ne la seguretat

 1. Territori invertirà 6,4 MEUR en l’obra, que començarà durant el primer trimestre de 2023 i tindrà un termini d’execució d’11 mesos
 2. Els treballs consistiran en la renovació del ferm, la millora d’encreuaments, la implantació d’un separador de fluxos, el condicionament de parades d’autobusos i en mesures per evitar accidents amb animals


El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat avui l’adjudicació, per un import de 6,4 MEUR, de les obres de millora de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per afavorir-ne la seguretat. L’obra consistirà principalment en el condicionament d’un tram de 16,5 quilòmetres per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Els treballs començaran durant el primer trimestre de 2023 i tindran un termini d’execució d’11 mesos. En paral·lel, el Departament ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per donar continuïtat a aquesta obra, des de Moià fins a l'Eix Transversal, a Santa Maria d’Oló.

Les obres que ara s’han adjudicat abasten el tram de la C-59 entre la intersecció amb la carretera N-141c, a Moià, i la zona urbana de Sant Feliu de Codines i comprèn també els termes municipals de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. Les principals actuacions previstes són la renovació del ferm, la millora de la canalització del trànsit en encreuaments, la implantació d’un separador de fluxos per a reduir el risc de xocs frontals i l’aplicació de mesures per evitar accidents amb animals. El conseller ha assegurat que les obres faran “la via més segura, més ample i milloraran els accessos als polígons per evitar que els vehicles pesants passin per dins dels nuclis”.

Les actuacions que s’inclouran són, concretament:

 1. Millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts on es detectin més desgast. En alguns trams i en la travessera de Castellterçol s’estendrà una capa de paviment fonoreductora, per a reduir el soroll del pas dels vehicles.
 2. Cunetes trepitjables, que permeten donar un sobreample a la carretera. En total, es formaran 6,6 quilòmetres de cunetes revestides de formigó.
 3. Adequació de la senyalització vertical, horitzontal i d’orientació; millora de les barreres de seguretat i de l’abalisament.
 4. S’afavoreix la canalització del trànsit en dues interseccions, als termes de Castellterçol i de Moià, que donen accés a zones industrials:
 5. A Castellterçol, al polígon el Vapor, es construirà una rotonda al tronc de la C-59, de 36 metres de diàmetre, s’adequaran dues parades de bus existents i es donarà continuïtat a les voreres del carrer de Moià.
 6. A Moià, al polígon el Prat, es formaran carrils centrals –que es pintaran de vermell– i carrils de canvi de velocitat en la intersecció existent. D’aquesta manera, s’evitarà que els vehicles pesants que es dirigeixin a Barcelona passin pel nucli urbà de Moià, ja que tindran una sortida més directa.
 7. Per a reforçar la separació de sentits, s’implantarà un separador de fluxos en un tram de 2,2 quilòmetres, al pas de la carretera pels termes de Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja. Així, es formarà una franja central vermella per a fer més visible la separació de sentits en la conducció i, d’aquesta manera, contribuir a reduir el risc de patir xocs frontals.
 8. Per evitar accidents amb animals, es condicionaran obres de drenatge com a passos de fauna; es col·locaran tanques cinegètiques als marges de la carretera i s’executaran passos canadencs –passos formats per barres metàl·liques als accessos per impedir el pas d’animals. A més, es construirà un nou pas de fauna al tram entre Castellterçol i Moià, que és el tram on es concentra més accidentalitat per atropellaments d’animals.
 9. Es construiran apartadors per a les parades autobusos, mitjançant una plataforma independent de la carretera, per afavorir la seguretat viària i la dels usuaris d’aquest mitjà de transport. Totes les parades comptaran amb il·luminació.

Variant de Sant Feliu de Codines

A més del condicionament d’aquests trams de la C-59, el Departament de Territori està treballant en el projecte per a la construcció d’una variant d’aquesta carretera al seu pas per Sant Feliu de Codines. En concret, està en fase avançada la redacció del projecte actualitzat d’aquesta actuació, que comportarà una inversió de més de 40 MEUR. Es preveu que el projecte estigui redactat durant el segon trimestre de l’any vinent.
4  

Imatges

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el subdirector general de Projectes i Obres, Pedro Malavia, explicant les obres de la C-59

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el subdirector general de Projectes i Obres, Pedro Malavia, explicant les obres de la C-59 2667635

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, atenent els mitjans de comunicació a la C-59

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, atenent els mitjans de comunicació a la C-59 3231027

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, a la C-59

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, a la C-59 3708817

Plànol de les obres de condicionament de la C-59

Plànol de les obres de condicionament de la C-59 2320672

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'El Govern adjudica les obres de condicionament de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per millorar-ne la seguretat'

Nota de premsa en PDF 'El Govern adjudica les obres de condicionament de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per millorar-ne la seguretat'
PDF | 484233

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia