Salut

El conseller durant la seva visita a l'Hospital General de Granollers.

El conseller de Salut anuncia que l'edifici polivalent de l'Hospital General de Granollers obrirà a finals de gener de 2023

query_builder   16 desembre 2022 15:30

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut anuncia que l'edifici polivalent de l'Hospital General de Granollers obrirà a finals de gener de 2023

  1. Manel Balcells ha fet aquest matí una visita institucional al centre, que amb una inversió de 35 M€, amplia les seves instal·lacions per acollir les urgències renovades, una nova UCI i un nou TAC
El conseller de Salut durant la seva visita a l'Hospital General de Granollers.{"name":"2022/12/16/15/29/e733d0dc-d6f4-4a92-89c0-72983e7c6c28.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":248113}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Diaz, ha visitat aquest matí l’edifici polivalent de l’Hospital General de Granollers, una construcció que acollirà les noves Urgències i que entrarà en funcionament a finals de gener de 2023.

“Era un equipament que feia falta i que permetrà un punt d’inflexió a l’atenció sanitària a la ciutadania de Granollers i la comarca”, ha dit el conseller, que s’ha felicitat també per la rapidesa amb què s’ha executat l’obra i la millora que comportarà a l’atenció urgent al territori. “Serà un canvi molt important per a la població. Els espais físics no ho són tot, però hi ajuden”, ha afegit. Balcells, a més, ha volgut subratllar l’esforç i el compromís dels professionals, especialment en un context epidemiològic com l’actual. Després de la visita, el conseller s’ha reunit amb un grup de professionals de l’hospital.

El nou edifici polivalent de l’Hospital de Granollers, de 14.742 metres quadrats, s’ha alçat contigu a les actuals Urgències, en un solar cedit per l’Ajuntament. La construcció s’emmarca en les actuacions de resposta a la pandèmia de la COVID-19 impulsades pel Servei Català de la Salut (CatSalut). La inversió ha estat de 35 milions d’euros (29,25 M€ corresponents a projecte i obra, i 6 M€ a l’equipament).

La planta baixa acull l’ampliació i renovació del Servei d’Urgències i posa a disposició fins a 90 punts d’atenció. Incorpora, també, una nova Tomografia Axial Computeritzada (TAC), un equip de radiologia convencional i un ecògraf.

A la planta primera s’ha ubicat una nova Unitat de Cures Intensives (UCI) estructural amb 10 boxes individuals, amb possibilitat de ser doblats, i una unitat polivalent de 30 llits (transformable en una futura unitat de reanimació post quirúrgica), així com l’espai de reserva per a un futur bloc quirúrgic de fins a 14 quiròfans.

Les urgències, el nou TAC i els llits d’UCI i polivalents entraran en funcionament de manera progressiva a partir de la segona quinzena de gener de 2023.

Abans d’anar a l’Hospital de Granollers, el conseller Balcells també ha visitat el Centre de Salut Granollers, al carrer Girona. Aquest edifici, que acull el CUAP Granollers a la planta baixa, va estrenar fa pocs dies les consultes d’atenció sexual i reproductiva (ASSIR) i obrirà, en breu, les consultes externes d’Oftalmologia. Més endavant arribaran els quiròfans de cirurgia ambulatòria.

Balcells visita l'ampliació del Servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet

També avui el conseller de Salut, Manel Balcells, ha inaugurat les noves instal·lacions del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Mollet de la Fundació Sanitària Mollet, en funcionament des d’aquest mes de desembre, i s’ha reunit amb els alcaldes del Vallès Central.

Les obres, iniciades el mes de març de 2022, han permès guanyar espais i incrementar confort per a usuaris i professionals. Aquest projecte dona resposta a l’augment de la població de referència i a l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent, a la vegada que permet reordenar els circuits assistencials, aporta més intimitat i seguretat pels pacients i facilita les tasques dels professionals.

Amb aquesta obra, el Servei d’Urgències passa de 1.000m2 a 1.500m2 de superfície construïda. L’espai s’incrementa un 50% i els punts d’atenció, un 30%. Concretament són 11 punts d’atenció més. Això permet sectoritzar els diferents processos i establir una atenció especialitzada per a pacients fràgils, pediàtrics, de traumatologia i de cirurgia.

Així doncs, la nova estructuració preveu boxes per a les urgències de menys gravetat, pediatria, traumatologia, cirurgia, pacients fràgils, pacients agitats i pacients crítics. També incorpora una sala de Diagnòstic per la Imatge dins el propi servei.

Per minimitzar l’afectació d’Urgències, l’obra s’ha realitzat en tres fases: nou accés d’ambulàncies, ampliació i reforma interior. El projecte ha estat realitzat per la UTE Geinstal – Bosch Pascual. El pressupost total (obra i equipament) és de 2,3 milions d’euros. Els treballs els ha realitzat la Fundació Sanitària Mollet amb el finançament del Servei Català de la Salut.

2  

Imatges

Fotografia de la visita que el conseller de Salut ha fet aquest matí a l'Hospital General de Granollers

Fotografia de la visita que el conseller de Salut ha fet aquest matí a l'Hospital General de Granollers 248113

Fotografia 2 de la visita que ha fet aquest matí el conseller de Salut.

Fotografia 2 de la visita que ha fet aquest matí el conseller de Salut. 265202

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia