1. Guillem Garriga Cruelles i Alèxia Brusca Forné, de l’Institut els Alfacs, i Anaïs Giral Serra, de l’Institut de Flix, s’emporten els altres tres premis
  2. El jurat destaca la qualitat dels treballs participants aquesta convocatòria del premi, per a fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre


Aquest divendres, 16 de desembre, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernàndez, juntament amb el director de l’IDECE, Josep Maria Sáez Pujol, la vicepresidenta primera de l’IDECE, Gemma Carim Gironés, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Adam Tomàs Roiget, han lliurat els premis IDECE en la seva onzena edició.


Els treballs presentats demostren que es consolida la implicació de l’alumnat dels centres de secundària de les Terres de l’Ebre, tant per la seva participació com pel nivell, la qualitat dels treballs participants, com ha destacat el jurat d’aquesta nova edició.


El guanyador d’aquesta 11a edició dels Premis IDECE ha estat Ruth Martí Solé de la Palma d’Ebre, estudiant de l’Institut de Flix, pel treball Rutejant per la Palma d’Ebre, que ha rebut el primer premi dotat amb 1.500 euros.


El segon premi, dotat amb 1.000 euros, se l’ha endut Alèxia Brusca Forné de la Ràpita, estudiant de l’Institut els Alfacs, pel treballCoeteres del Delta de l'Ebre - La lluita granífuga -; el tercer premi, dotat amb 700 euros, se l’ha endut Anaïs Giral Serra de la Fatarella, estudiant de l’Institut de Flix, pel treball L'Ordre del Temple a les Terres de l'Ebre; i el quart premi, dotat amb 500 euros, se l’ha endut Guillem Garriga Cruelles de la Ràpita, estudiant també de l’Institut els Alfacs pel treball Port i estiba. Història i treballadors del port dels Alfacs.

Amb aquests guardons l’IDECE pretén reconèixer la creativitat i l’esforç de l’alumnat de Batxillerat i dels cicles formatius de Grau Superior en els seus treballs de recerca i crèdit de síntesi. Aquests treballs esdevenen projectes elaborats amb una qualitat de continguts, anàlisi, aprofundiment i metodologia prou acreditats i, per tant, poden esdevenir un projecte coherent i d’interès social en el camp del desenvolupament integral de les Terres de l’Ebre.


“Amb els premis IDECE premiem la vàlua i la qualitat d’uns treballs que són també projecció del propi territori, com hem vist avui, des del punt de vista històric, però també de l’anàlisi i el futur de les Terres de l’Ebre”, ha valorat el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Josep Maria Sáez Pujol. “És important que hi hagi premis per incentivar el talent dels nostres joves i una oportunitat, també, de posar en valor les Terres de l’Ebre, de nord a sud”, ha assegurat la vicepresidenta primera de l’IDECE, Gemma Carim Gironés.


“És l’onzena edició i això demostra la consolidació dels premis IDECE, en un moment en què tots treballem pel repte compartit que el talent de les Terres de l’Ebre es pugui quedar a les Terres de l’Ebre. És bo que els joves marxen fora a estudiar i formar-se, però és imprescindible que, una vegada formats, tornen i aporten valor afegit al territori. El progrés territorial només el podrem garantir si disposem de talent i els premis són una eina imprescindible”, ha conclòs el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez.


16 de desembre de 2022