· Els arrestats, que han ingressat a presó, tenien una alta activitat delictiva i compten amb més d’una quarantena d’antecedents policials majoritàriament per delictes contra el patrimoni

· En un dels fets els lladres van agredir clients i treballadors i van obligar-los a tancar-se en el magatzem de l’establiment

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona van detenir el passat 13 de desembre, dos homes de 37 anys, com a presumptes autors de diversos robatoris violents a establiments comercials durant el darrer mes comesos a Barcelona. Es dona el fet que els dos arrestats aglutinen més d’una quarantena de detencions per fets similars. Els detinguts s’afegeixen a un altre home de 28 anys detingut a mitjan mes de novembre d’enguany que també va participar en un robatori.

La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d’un robatori amb violència comés a un establiment de telefonia de Sant Martí de Barcelona, el passat 18 de novembre. En aquell fet, van actuar dos lladres que duien posats cascs que ocultaven el rostre i que, a més, van accedir amb una arma de foc i una arma blanca a la botiga. Els homes no van dubtar a obligar a les persones que es trobaven a l’interior de l’establiment a tancar-se al magatzem, fins i tot, van arrossegar una de les víctimes per terra. En aquella actuació, els agents van detenir un tercer implicat que es dedicava a alertar quan era el moment idoni per actuar als seus companys via telefònica, mentre que els dos homes que van assaltar el comerç van fugir del lloc.

A partir d’aquí es va iniciar un equip conjunt de treball per investigadors de diferents comissaries de Barcelona que va permetre identificar els dos lladres i efectuar-los un discret seguiment policial. Concretament, el 13 de desembre els agents van detenir in fraganti els altres dos homes després de cometre un nou robatori violent en un altre establiment de telefonia a Gràcia ocultant-se, de nou, el rostre, així com utilitzant l’ús de la violència i armes blanques. En l’escorcoll, els policies van intervenir als detinguts armes blanques així com més d’una desena de telèfons mòbils, tauletes, auriculars i altres aparells electrònics.

Prèviament, durant la mateixa tarda del 13 de desembre havien sostret una motocicleta i havien violentat un basar de Gràcia, fins i tot, colpejant el seu propietari. Tot i el seguiment policial els lladres van aconseguir fugir del lloc dels fets, saltant-se diversos semàfors en vermell de diversos carrers de la capital catalana per finalment violentar l’establiment de telefonia situat a Gràcia. Cal destacar, que en el moment de la detenció els detinguts van agredir un dels agents.

Una vegada arrestats, els mossos van sol·licitar una ordre d’entrada i perquisició a un domicili on els investigadors tenien indicis que els presumptes autors utilitzaven com a lloc per emmagatzemar efectes sostrets o canviar-se d’indumentària. A l’interior es van localitzar diversos telèfons mòbils relacionats amb els robatoris comesos.

Els investigadors no descarten que els detinguts estiguin relacionats amb altres fets delictius.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial el 15 de desembre i el jutge en va decretar el seu ingrés a presó. L’arrestat relacionat amb el robatori comès el mes de novembre va quedar en llibertat en càrrecs dies després del primer fet.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 de desembre de 2022