Bombers

Mor una persona en un incendi en una residència de Matadepera (Vallès Occidental)

query_builder   18 desembre 2022 07:28

event_note Nota de premsa

Mor una persona en un incendi en una residència de Matadepera (Vallès Occidental)

  1. L’incendi ha cremat una de les habitacions del centre i ja està extingit
  2. El SEM ha atès 14 persones, 2 menys greus i 12 de lleus
  3. Protecció Civil ha emès la prealerta del Pla Procicat


Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 03.02 hores d’aquesta matinada , d’un incendi en una habitació d’un centre d’ús assistencial al passeig Àngel Guimerà, de Matadepera.

Es tracta d’una instal·lació de planta baixa i dues plantes amb diverses habitacions. A l’arribada dels efectius han confirmat que el foc, les causes del qual es desconeixen, afectava una habitació d’una àrea de la segona planta on s’ha localitzat el cos sense vida d’una dona. A les 03.26 hores es donava el foc per controlat. En aquesta àrea s’han confinat 8 residents que han pogut ser evacuats després que finalitzessin les tasques de ventilació. A les 05.04 hores ha finalitzat l’evacuació de totes les persones. S’ha muntat una àrea sanitària per poder anar valorant totes les persones residents a mesura que eren evacuades.

En aquest sentit el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) ha atès un total de 14 persones, de les quals 10 residents per inhalació de fum: 8 lleus i 2 menys greus que han estat traslladats, un al Consorci de Terrassa i l’altre a la Mútua de Terrassa. També han atès una treballadora de la residència i un policia local per inhalació de fum i un bomber per una contusió lleu.

Fins al lloc s’hi han desplaçat 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb el sanitari del SEM. A les 06.18 hores ja donaven l’actuació per finalitzada.

També s’hi han desplaçat 8 ambulàncies del SEM i l’helicòpter medicalitzat, efectius de la Policia Local i 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de les diligències i de la investigació.

La Direcció General de Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla de protecció civil de Catalunya PROCICAT, que ja s’ha donat per finalitzada.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia