Interior

Els Mossos d'Esquadra incorporaran 176 nous vehicles a finals de l'any 2023

query_builder   20 desembre 2022 15:23

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra incorporaran 176 nous vehicles a finals de l'any 2023

· Dels 176 vehicles licitats, 103 aniran destinats a la Divisió de Trànsit, fet que comportarà una renovació del 70% de la flota de turismes d’aquesta especialitat

· El Govern de la Generalitat ha aprovat una licitació de vehicles per un import total de 16.798.623,60 € amb un termini d’arrendament sense opció a compra de cinc anys


La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra incorporarà 176 vehicles de diversa tipologiadins de l’objectiu de substitució periòdica dels vehicles de més antiguitat que van quedant obsolets i de la millora de la flota, per substituir-ne d’altres de rènting que continuen actius i que, a banda de patir un ús intensiu, han quedat obsolets en relació amb les prestacions que permet la tecnologia actual.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de la Conselleria d’Interior i de la Direcció General de la Policia, ha aprovat una licitació de vehicles per un import total de 16.798.623,60 €. El termini de lliurament previst és l’1 de novembre de 2023, amb un termini d’arrendament sense opció de compra de 60 mesos.

Concretament, en aquesta nova licitació hi ha els 152 vehicles dels lots 1 i 2 que havien quedat deserts en la licitació amb número d’expedient IT-2023-5, procediment publicat el 26 de juliol de 2022. Els imports de licitació dels 152 vehicles que es tornen a licitar han augmentat un 31,7% respecte de la licitació deserta de principis d’octubre, concretament l’increment és de 3.475.071 €. Aquest augment de l’import de licitació s’explica pels efectes dels canvis geopolítics dels darrers mesos.

Per dur a terme una prestació eficaç, segura i eficient del servei policial, el parc mòbil de Mossos d’Esquadra ha de disposar d’uns recursos amb singulars característiques tècniques i requisits mínims en compliment de les normatives i legislacions vigents en matèria de seguretat ciutadana i ordre públic, així com de seguretat en el trasllat de persones detingudes i de riscos laborals en el cas dels mateixos agents del cos.

Gairebé el 60% dels nous vehicles licitats seran per a la Divisió de Trànsit

Dels 176 vehicles licitats, 103 correspondran a l’especialitat de trànsit, fet que comportarà una renovació del 70% de la flota de turismes d’aquesta Divisió. De fet, amb la present licitació i la darrera de fa dos anys, tota la flota de trànsit quedarà completament renovada. L’aposta decidida per la substitució de vehicles de trànsit també respon a la previsió d’incorporació d’aproximadament 170 efectius policials a finals de 2023 en aquesta especialitat, i així donar cobertura completa al creixement de la plantilla. De fet, s’ha cregut convenient incorporar en aquesta licitació 24 vehicles retolats més d’ampliació de la flota, xifrà que arriba als 176 vehicles en total.

Els 176 nous vehicles tindran les característiques següents:

• 1 vehicle camuflat amb kit de detinguts

• 1 vehicle retolat amb kit de detinguts

• 5 vehicles retolats sense kit de detinguts

• 4 vehicles retolats sense kit de detinguts i 100% elèctrics

• 102 vehicles SUV retolats per a trànsit

• 1 vehicle de 3 volums retolat per a trànsit

• 2 vehicles tot terreny tipus pick-up retolats

• 56 vehicles tot terreny retolats de 3 portes

• 3 vehicles tot terreny retolats de 5 portes

• 1 vehicle tot terreny retolats de 6 portes

Aposta per millorar la qualitat ambiental de la flota de vehicles

A més, amb aquesta renovació es vol aprofitar per millorar la qualitat ambiental de la flota de vehicles. Des de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat de Mossos d’Esquadra s’han testat diferents vehicles amb combustibles alternatius, però tant el GNC (gas natural comprimit) com el GLP (gas liquat del petroli) s’han descartat per motius tècnics i perquè tenen una xarxa d’abastiment reduïda. En canvi, s’ha optat per incloure a la licitació 10 vehicles de baixes emissions (4 són elèctrics i 6 són híbrids), amb l’objectiu d’acabar de valorar el potencial ús d’aquests vehicles en la flota de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, sobre la base de l’Acord del Govern de 3 de gener de 2017, per a l’adquisició de vehicles de baixes emissions i altres aspectes per a la millora ambiental de les flotes.

La resta de vehicles són de combustible tèrmic, amb motoritzacions de nova generació amb baixes emissions. Els combustibles de la licitació són els següents:

• 4 vehicles elèctrics

• 6 vehicles híbrids

• 1 vehicle benzina

• 165 vehicles dièsel

L’alt nombre de vehicles dièsel és conseqüència de la incorporació de vehicles tot terreny amb tracció a les 4 rodes i reductora, ja que aquesta tipologia de vehicle es fabrica, pràcticament en la seva totalitat, en dièsel.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia