Esport

Presentació del torneig

La Federació Catalana de Tennis i Esportcat presenten el Catalonia Open WTA 125 - Trofeu Internacional Reus Costa Daurada

query_builder   20 desembre 2022 17:19

event_note Nota de premsa

La Federació Catalana de Tennis i Esportcat presenten el Catalonia Open WTA 125 - Trofeu Internacional Reus Costa Daurada

  1. L’objectiu del torneig és impulsar l’esport femení i projectar Catalunya internacionalment
  2. La nova prova del circuit professional femení tindrà lloc de l’1 al 7 de maig al Club Tennis Reus Monterols


Presentació del torneig{"name":"2022/12/20/17/18/f4b175bc-0ea0-47a5-ab94-5a2c23209be9.jpg","author":"Federació Catalana de Tennis","type":"0","location":"0","weight":734964}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha participat avui a la roda de premsa de presentació del Catalonia Open WTA 125 – Trofeu Internacional Reus Costa Daurada. A l’acte també ha assistit el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro.

El torneig, organitzat per la Federació Catalana de Tennis, amb el suport d’Esportcat, tindrà lloc de l’1 al 7 de maig de 2023 a les instal·lacions del Club Tennis Reus Monterols. Aquesta prova del circuit professional femení neix de l’aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per impulsar l’esport femení i projectar Catalunya internacionalment.

L’acte també ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; del president de la RFET, Miguel Díaz; del diputat delegat dels Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona; Joanjo García; del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Josep Cuerba; del president del Club Tennis Reus Monterols, David Cortés; de la directora del torneig, Laura Pous; a més de les jugadores Marina Bassols, Aliona Bolsova i Rebeka Masarova.

L’objectiu del projecte és convertir aquest torneig en un dels grans esdeveniments del tennis a Catalunya per la dimensió i el nivell esportiu de les participants. “Teníem molt clar que l’objectiu era impulsar la visibilitat de l’esport femení i generar referents per a tenir a qui voler-nos assemblar. Aquest projecte serà pioner i serà la màxima representativitat, i se celebrarà a Catalunya”, ha explicat Anna Caula. Jordi Tamayo ha afegit que “aquest projecte és una estratègia de la Federació. Sempre hem parlat de l’esport femení, però també de la internacionalització del tennis. Per tant, neix amb la voluntat que la Federació comenci a gestionar tornejos que ens donin visibilitat per posicionar el Tennis Català a nivell internacional”. Per la seva banda, Miguel Díaz ha assegurat que “un torneig WTA 125 són paraules majors. La campiona s’emporta pràcticament els punts d’una subcampiona d’un WTA 250. Per tant, hi haurà una participació segur que excel·lent”.

Un dels trets característics d’aquest nou torneig és que no comptarà amb una seu fixa, sinó que tindrà lloc en diferents clubs de Catalunya en cadascuna de les seves edicions per tal d’arribar a tot el territori català.El Club Tennis Reus Monterols serà l’amfitrió de la primera edició. “Estem molt contents que hagueu pensat en el club de la nostra ciutat. És un club que durant molts anys està fent les coses molt bé a nivell esportiu. És un reconeixement a tants anys de dedicació a aquest esport”, ha dit Josep Cuerba. Aleix Villatoro ha afirmat que tornejos d’aquestes característiques se celebrin “en un club de referència fora dels clubs ordinaris de Barcelona, més habituals” ajuda a “reforçar la imatge internacional d'un país a través de l'esport”.

La Federació Catalana de Tennis anomenarà Reus com a Ciutat del Tennis Català 2023, el que suposarà que a més de l’organització del WTA 125, es realitzaran un conjunt d’activitats paral·leles durant la setmana del torneig, així com en les setmanes anteriors i posteriors a la celebració d’aquest. “Volem fer tornejos Sub12 femenins a les quatre províncies, i que les guanyadores d’aquests tornejos juguin el màster la mateixa setmana que hi ha el torneig al Reus Monterols. També tenim pensat posar en valor el que és l’esport femení i farem xerrades en aquest sentit. A més, d’activitats de promoció arreu del territori català”, ha explicat Jordi Tamayo.

La directora d’aquest torneig és la Laura Pous, exjugadora professional. Al llarg de la seva carrera va guanyar, entre d’altres, 20 proves del circuit internacional ITF i es va consagrar durant molts anys en el top-100. Ara vol aportar tota aquesta experiència en aquest nou projecte. “Des que em vaig retirar del circuit professional he continuat molt vinculada al tennis en diferents facetes. Ara em fa molta il·lusió ser la directora d’aquest torneig per aportar tota la meva experiència i posar-me a disposició de les jugadores per tot el que em necessitin”.Marina Bassols ha explicat que “és de gran ajuda que hi hagi un torneig WTA 125. Viatgem moltes setmanes durant tot l’any i estar a prop de casaens permet que amics i familiars ens puguin venir a veure i ens sentim molt bé.Això ens fa treure el màxim nivell i ens ajuda a continuar millorant”. Rebeka Masarova, en la mateixa línia, ha dit que “un torneig WTA 125 són paraules majors” i ha agraït a totes les institucions “per donar-nos aquesta oportunitat”. Per últim, Aliona Bolsova també ha donat les gràcies a la Federació i a la Generalitat de Catalunya per organitzar tornejos “a prop de casa” i que impulsen el tennis femení.

El torneig compta també amb la col·laboració de la Real Federación Española de Tennis, la WTA, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.

1  

Imatges

Presentació del Catalonia Open WTA 125 - Trofeu Internacional Reus Costa Daurada

Presentació del Catalonia Open WTA 125 - Trofeu Internacional Reus Costa Daurada 734964

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia