1. L’actuació aprofitarà l’espai de la via central, que ha deixat de tenir ús amb l’entrada en servei de les noves freqüències, per a construir una gran andana central més àmplia
  2. Els treballs, que ara han sortit a licitació, està previst que comencin l’estiu vinent
FGC
La via central de l’estació de Rubí desapareixerà per donar pas a una gran andana central.
{"name":"2022/12/22/09/07/4820e634-c912-4477-815e-ee5cd982c58c.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":325623}

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres que permetran remodelar l’estació de Rubí Centre de la línia Barcelona-Vallès i fer-la més funcional. Amb la posada en servei de les noves freqüències i la supressió de la línia S7, el servei de la qual ha quedat cobert per la línia S1, la via central (via 0) ha deixat de tenir utilitat pel servei comercial, per la qual cosa la companyia aprofitarà aquest espai per ampliar les andanes. Així, l’actual configuració, amb tres vies i dues andanes laterals, canviarà i passarà a ser de dues vies i una única andana central més àmplia i amb més capacitat. De fet, l’espai per a l’espera de trens passarà de 1.200 a 1.560 metres quadrats.

L’actuació suposa no només l’ampliació de l’espai d’andana sinó que també inclou actuacions en desviaments, enclavaments, ajustos de circuits de via, desplaçaments de senyals ferroviàries o la retirada de catenària de la via central. També s’executaran treballs en altres elements de cara a les persones usuàries com l’adaptació dels encaminaments per a invidents i les zones d’embarcament de l’estació, modificacions de megafonia, pantalles d’informació, enllumenat i reubicació del mobiliari de l’estació.

Les obres s’han licitat per un import de 711.600 euros i està previst que comencin l’estiu de 2023. Els treballs es programaran principalment en horari nocturn per minimitzar l’afectació a les persones usuàries.

L’actual estació de Rubí Centre de Ferrocarrils és subterrània i es va inaugurar l’any 1993 després del soterrament de les vies del tren al municipi. És una de les estacions de la línia Barcelona-Vallès amb més demanda, amb 2,6 milions de validacions l’any (dades 2019).

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 325623

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 260896