Agents Rurals

Primera prova convocatòria accés

El 32% dels aspirants a la primera prova d'accés al Cos d'Agents Rurals són dones

query_builder   22 desembre 2022 12:16

event_note Nota de premsa

El 32% dels aspirants a la primera prova d'accés al Cos d'Agents Rurals són dones

Un total de 1.243 persones van realitzar dissabte l’examen de coneixements i aptituds de la convocatòria de 100 noves places

L'oferta d'ocupació pública de la Generalitat de Catalunya preveu la creació d’un centenar de places més al Cos d’Agents Rurals per a 2023

S’han convocat 15 places noves a la categoria de l’escala bàsica en el marc del procés d’estabilització de l’ocupació temporal a l’administració

Primera prova d'accés a 100 places d'agents rurals en categoria escala bàsica
Primera prova d'accés a 100 places d'agents rurals en categoria escala bàsica
{"name":"2022/12/22/12/14/21d4eb5c-cf21-4038-a57a-4e23e90d935c.jpeg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":142468}

Dissabte va tenir lloc la primera prova de la convocatòria d’accés per a 100 efectius de l’escala bàsica del Cos d’Agents Rurals (Convocatòria 04/22). Al llarg del matí, 1.243 aspirants (un 52,74% de les persones convocades) van realitzar l’examen de coneixements i l’examen d’aptituds a les dependències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), segons dades provisionals.

La prova realitzada té caràcter eliminatori i obligatori i ha consistit en un qüestionari sobre coneixements en relació a les tasques del Cos. El segon test ha estat per valorar aptituds i serveix per avaluar els processos de raonament abstracte, espacial, verbal, numèric i perceptiu.

Les i els aspirants que superin aquesta primera fase, hauran de realitzar la prova de personalitat, la prova d’aptitud física, la prova de competències professionals, la prova mèdica i els coneixements de llengua. Posteriorment a la fase de concurs, caldrà fer el curs selectiu i el període de pràctiques per arribar a ser nomenades/ts agents rurals.

Es tracta de la primera convocatòria que inclou un 40% de reserva de places per a dones. Aquesta reserva té com objecte que el Cos d’Agents Rurals avanci en la normalització pel que fa al gènere de la plantilla, fet que sense mesures específiques no es produiria fins l’any 2101.

Del total d’aspirants, el 67,87% van ser homes i el 32,13% van ser dones, una distribució del percentatge similar al del nombre d’inscrits. De fet, en el moment d’inscriure’s a la convocatòria, l’interès de les dones per accedir al Cos d’Agents Rurals es va incrementar de manera notable. En concret, s’hi van inscriure el doble de dones que en la convocatòria anterior, de 2020.

Actualment el Cos d’Agents Rurals està format per 500 agents a tot Catalunya, dels quals només el 13% són dones.

Objectiu: 300 efectius més

El Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals (PECAR) preveu un increment de la plantilla fins l’any 2024 de 300 efectius, alhora que també preveu un increment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar l’estructura del mateix.L’objectiu és consolidar el cos i començar a desplegar les diferents categories professionals i els diferents grups especials i de suport que han de conformar el Cos d’Agents Rurals. 

L’actual convocatòria de 100 places dona continuïtat a l’anterior de 50 places, que es va convocar el mes de juny de 2020 i que fou la primera després d’onze anys.

Actualment, la Direcció General d’Agents Rurals està finalitzant el procés selectiu per a la incorporació d’aquests 50 nous efectius de la categoria d’Agent de l’escala bàsica. Els i les aspirants estan duent a terme el curs de formació previ. I a final de 2021 es va finalitzar un procés selectiu per a l’accés a la categoria de sotsinspecció de l’escala executiva. La primera promoció d’aquesta categoria està formada per 14 persones, de les quals sis són dones (43%).

Noves places

En vista a 2023, està prevista una nova convocatòria de places. Precisament, ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l’acord de Govern, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de la Generalitat de Catalunya per al 2022, que preveu la convocatòria d’un centenar de places.

A més, el DOGC ha publicat aquesta setmana una convocatòria mitjançant el sistema de concurs oposició per proveir 15 noves places de la categoria d'agent de l'escala bàsica (grup C, subgrup C1) del Cos d'Agents Rurals (núm. de registre de la convocatòria 643), en el marc del procés d’estabilització per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. Les inscripcions es poden fer durant vint dies hàbils.

Podeu consultar la informació de la convocatòria al web https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/agents-rurals/fes-te-agent-rural/

2  

Imatges

Imatge d'una patrulla d'Agents Rurals

Imatge d'una patrulla d'Agents Rurals 4490576

Patrulla d'Agents Rurals

Patrulla d'Agents Rurals 4690704

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia