Incasòl

Renderització dels nous habitatges.

L'INCASÒL i l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia presenten la nova promoció d'habitatges de lloguer assequible

query_builder   22 desembre 2022 13:14

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL i l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia presenten la nova promoció d'habitatges de lloguer assequible

  1. Seran 29 habitatges de lloguer situats a l’avinguda Francesc Macià, 25-27 a Sant Sadurní d’Anoia

La directora de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Maria Sisternas, l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Ton Amat, i el regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, han presentat aquesta matí la nova promoció de 29 habitatges de lloguer assequible que es construiran a l’avinguda Francesc Macià del municipi. Actualment l’equip d’arquitectes Oikosvia Arquitectura S.C.C.L, guanyador del concurs per a la redacció del projecte, està redactant el projecte executiu i es preveu que les obres es licitin el segon trimestre del 2023.

A l’acte també hi han pres part el coordinador i l’arquitecte redactor del projecte, que n’ha detallat les característiques; i els arquitectes municipals i la tècnica d’Habitatge, a d’altres membres del consistori sadurninenc.

L’Alcalde, Ton Amat, que ha explicat que els pisos es destinaran a joves i a persones grans, ha valorat molt positivament la col·laboració entre administracions i el fet que amb aquests pisos i els terrenys que l’Ajuntament cedirà per fer duespromocions de pisos de protecció oficial més “es cobrirà el 70% del que marca el Pla d’Habitatge”.

Maria Sisternas, directora de l’INCASÒL, ha destacat la importància d’aquest tipus de promocions en ciutats com Sant Sadurní i ha assegurat que seguiran de prop tot el projecte fins al lliurament de les claus dels pisos: “val la pena la inversió de temps que s’hi dedica; aquest projecte millorarà la vida, com a mínim, de 29 unitats familiars”.

Promoció d’habitatges

La promoció d’habitatges és de planta baixa més tres plantes pis i té dos nuclis de comunicació vertical amb 4 habitatges cadascun. Així, cada planta té 8 habitatges amb balcó de 2 dormitoris. Cada nucli queda flanquejat per dos patis/atris que afavoreixenla ventilació creuada de tots els habitatges i actuen com a regulador tèrmic, convertint el bloc en un edifici molt porós a l'estiu i molt compacte a l'hivern, fet que minimitza la demanda energètica.

A la planta baixa es troben 5 habitatges, de 3 dormitoris i amb jardí privat exterior, i els espais comuns, local de bicicletes, un centre de transformació, un local on es troba la centralització de comptadors elèctrics, 2 armaris de comptadors d'aigua, 2 armaris pel RITI, el local de residus segons CTE-DB HS-2X, i 2 locals per a neteja i altres instal·lacions.

Tots els habitatges incorporen la perspectiva de gènere. Així, s’eliminen els passadissos/distribuïdors que s'incorporen a l'espai de la sala per maximitzar-la, s’integra la cuina i es desjerarquitzen les estances. D’aquesta manera, els habitatges s'organitzen a partir de la crugia perimetral, distribuint totes les estances que necessiten llum i ventilació natural, fet que dona amplitud a totes les sales i actua com a gran rebedor i distribuïdor.

La promoció tindrà 2 sortides d'evacuació en l'edifici per a tots els habitatges, un aparcament que es distribuirà en dues files: una fila de 20 places en bateria adossada a la tanca dels jardins i una fila de 9 places en cordó enganxada al llindar sud de la parcel·la, evitant enlluernar els habitatges de planta baixa.

Pel que fa a l'espai urbà, es planteja el seu disseny des de l'òptica dels Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles (SUDS) respectant el cicle hidrològic natural de l'aigua. Una proposta d’habitatges que ha tingut molt present l'objectiu de reduir les emissions de CO2 durant la construcció de l'edifici, i és per això que s'ha posat molt èmfasi en la utilització de materials amb un baix impacte ambiental. S'ha escollit materials naturals, renovables i biodegradables que representen un clar exemple d'economia circular, a més de tenir unes altes prestacions per a les funcions que li són requerides: blocs de terra compactada en murs de càrrega i façanes, ceràmica ecològica en murs i gelosies en tanques planta baixa, suro natural amb revestiment de calç aèria per al SATE i fusta laminada en panells i bigues de forjats prefabricats en taller. D’aquesta manera els habitatges de lloguer assequible a Sant Sadurní d’Anoia és un edifici de sostenibilitat econòmica i amb una bona adequació amb l’entorn existent.

Programa d’habitatge de lloguer assequible

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l'INCASÒL, ha activat la construcció de noves promocions d'habitatge tot impulsant el Programa d'habitatges de lloguer assequible. Aquest programa es finança amb els recursos provinents de les fiances dels contractes d'arrendaments dipositades a l'INCASÒL.Actualment hi ha 27 promocions en producció que sumen una inversió de 161,3 M€.

La promoció de Sant Sadurní d'Anoia forma part d'aquest programa i el seu disseny l’ha realitzat l’equitectes Oikosvia Arquitectura S.C.C.L., guanyadors del Concurs de selecció d’equips per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció.El jurat va valorar “la claredat i qualitat de la proposta pel que fa a l'ordenació de l'edifici i relació amb l'entornque es trasllada a l'interior de l'habitatge. La racionalitat constructiva i estructural així com l'estudi en detall de sistemes passius d'eficiència energètica" .

2  

Imatges

Renderització dels nous habitatges.

Renderització dels nous habitatges. 4873779

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte. 4137466

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf.

Nota de premsa en pdf.
PDF | 631945

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia