Empresa i Treball

Fundació UdG

Empresa i Treball i la 'Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació' organitzen un curs d'especialització en mediació de conflictes laborals

query_builder   23 desembre 2022 10:00

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball i la 'Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació' organitzen un curs d'especialització en mediació de conflictes laborals

La Universitat de Girona reconeixerà la formació amb un Diploma d’Especialització (postgrau)

El curs, que està 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, s’impartirà en modalitat presencial i virtual

Aquesta primera edició disposa de 30 places i el termini de matriculació ja està obert


El Departament d’Empresa i Treball i la ‘Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació’ organitzen la primera edició del curs d’especialització “La mediació com a via de resolució de conflictes laborals”. L’objectiu d’aquesta formació és familiaritzar-se amb els principis de la mediació, especialment en l’àmbit sociolaboral, i conèixer les eines per a la resolució de conflictes a través de mitjans extrajudicials, com són la mediació i l’arbitratge.

El curs s’adreça a persones treballadores que estiguin graduades en Dret, Psicologia, Ciències Empresarials, Ciències Econòmiques, ADE i graduats socials, així com a persones treballadores interessades en aprendre a resoldre conflictes amb tècniques de mediació.

L’alumnat que compleixi amb els requisits obtindrà un Diploma d’Especialització (postgrau) per la Universitat de Girona. En el cas de l’alumnat que no tingui un títol universitari previ, obtindrà un Certificat d'assistència i/o Certificat d'aprofitament lliurat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i la ‘Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació’.

Amb aquesta formació, el Departament d’Empresa i Treball vol fomentar la resolució de conflictes laborals de manera extrajudicial com a via per facilitar l’acord en el si de les empreses i de les meses negociadores, a partir de la formació i capacitació de les persones treballadores, de les persones professionals de la gestió empresarial i dels recursos humans, i dels representants dels agents socials.

El curs tindrà una durada de 210 hores al llarg de l’any 2023 i la modalitat serà un 25% presencial al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i un 75% per videoconferència a través d’una plataforma digital.

Aquesta primera edició del curs d’especialització disposarà de 30 places, que estan 100% subvencionades pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya. El període d’inscripció ja està obert i en el procés de selecció de les persones participants es prioritzaran aquelles que, pel desenvolupament del seu lloc de treball, exerceixin funcions relacionades amb l’àmbit laboral.


Professorat i contingut del postgrau

Aquesta formació està dirigida per Dolors Bassa Coll, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies entre els anys 2016 i 2017, i compta amb un professorat expert en dret, l’àmbit laboral i la mediació, com Xavier Solà Monells, Joan Manel Torres Bujalance, Albert Pastor Martínez, Javier Wilhelm Wainsztein, Gerard Villaverde Villanueva, Manel S. Pérez Cobos, Xavier Escudero López, Àngels Calavia Molinero, Josep Redorta Lorente, Alejandro de Llano Salvador, Mònica González Carrasco, Teresa Blasi Gacho, Jonathan Gallego Montalbán, Itziar Ruedas Retuerto i José Luis Salido Banús.

El continguts del curs tractaran sobre dret del treball; conceptualització del conflicte laboral; representació de les persones treballadores, les empreses i els diferents tipus de conflicte; la mediació; les tècniques de negociació i dinàmica de grups, i les tècniques i estratègies de mediació laboral.

Les principals sortides professionals d’aquest curs d’especialització són com a persones mediadores que desenvolupen la seva activitat en els organismes de solució extrajudicial de conflictes laborals; la gestió de recursos humans en el si de les d’empreses, i la representació individual o col·lectiva de persones treballadores i/o empreses.

Trobareu tota la informació del curs a la web :

https://www.fundacioudg.org/ca/mediacio-laboral-com-via-resolucio-conflictes-laborals.html


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia