Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pexels

Acció Climàtica destina 8,7 milions addicionals als ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2022

query_builder   23 desembre 2022 16:00

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica destina 8,7 milions addicionals als ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2022

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha destinat 8,7 milions d’euros a ampliar els ajuts a les línies del Pla d’assegurances agràries 2022. D’aquesta manera, el Departament referma el seu compromís amb el suport al sistema d’assegurances agràries, i continua impulsant i fomentant les assegurances agràries per salvaguardar les produccions agràries i ramaderes.

D’una banda, el Departament ha ampliat en 758.487 euros la dotació pressupostària dels ajuts a les línies del Pla d’assegurances 2022 que ja s’havien obert el passat mes de setembre. Amb aquesta mesura, el pressupost per a aquestes línies puja a 3,2 milions d’euros. De l’altra, s’ha obert la convocatòria per a aquelles línies aprovades però encara no obertes, amb un pressupost de 8,01 milions d’euros.

Enguany, hi ha hagut diversos fenòmens climatològics extrems que han provocat grans pèrdues en diverses produccions, com ara la sequera en els conreus herbacis i les gelades en la fruita, cosa que ha fet minvar de manera important la renda de les explotacions afectades. Aquesta reducció dels ingressos de les explotacions pot comportar dificultats econòmiques per a la contractació de les pòlisses que en cobreixen els riscos. Per evitar que les explotacions no contractin l’assegurança per manca de liquiditat, el Departament ha considerat convenient incrementar en 3 punts els percentatges d’ajut de les líniesd’assegurança.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia