Incasòl

Sincrotró Alba, Cerdanyola del Vallès

L'INCASÒL facilita l'ampliació del sincrotró Alba a Cerdanyola del Vallès

query_builder   29 desembre 2022 13:31

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL facilita l'ampliació del sincrotró Alba a Cerdanyola del Vallès

  1. Amb els nous terrenys, el sincrotró Alba tindrà espai per construir tres noves línies de llum (o laboratoris) extra-llargues que permetran realitzar experiments avançats en salut, nous materials i energia.
  2. Les parcel·les sumen 2,1 hectàrees de sòl i més de 42.500 m2 de sostre

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, impulsa la promoció econòmica del Parc de l’Alba i del municipi de Cerdanyola del Vallès posant a disposició els terrenys per facilitar l’ampliació de l‘activitat del sincrotró Alba. El consorci públic per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS), encarregat de la gestió del sincrotró Alba, i l’INCASÒL han formalitzat la venda de tres parcel·les on CELLS tindrà espai per construir tres noves línies de llum (o laboratoris) extra-llargues, que juntament amb la renovació dels actuals acceleradors d’electrons, permetran fer anàlisis més detallats i amb més rapidesa per al desenvolupament de fàrmacs, micro-xips i energies verdes.

El passat 6 de desembre i mitjançant acord de Govern, es va ordenar a l’INCASÒL la transmissió, mitjançant alienació onerosa directa, al Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) les parcel·les PC2-05.01, PC2-05.02 i PC2-05.03, per un import total de 13,9 M€, més l’IVA vigent. Aquestes parcel·les sumen una superfície total de de 21.302,08m2 i la seva edificabilitat és de 42.615m2 de sostre.

Parc de l’Alba

El Parc de l’Alba és un sector situat a Cerdanyola del Vallès, al nord de la ciutat de Barcelona, en el cor de l’àrea metropolitana que s’està consolidant com un dels principals projectes estratègics de Catalunya oferint noves oportunitats d’inversió. Un nou barri sostenible envoltat de naturalesa amb una bona connexió i connectivitat comptant amb habitatges assequibles i amb bones condicions per a viure i treballar.


1  

Imatges

Imatge

Imatge 326887

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 388692

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia