Territori

L'ATM de Girona aprova ampliar les bonificacions dels títols de transport públic més recurrents

query_builder   29 desembre 2022 17:35

event_note Nota de premsa

L'ATM de Girona aprova ampliar les bonificacions dels títols de transport públic més recurrents

  1. Les targetes multiviatge T-10, T-10/30, T-50/30 i T-MES tindran una rebaixa de la tarifa del 50%

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona ha aprovat aquest matí l’ampliació de les bonificacions dels títols del transport públic més recurrents. Així, la T-10 i T-10/30, els suposen a l’entorn del 70% de les validacions del total del sistema, tindran una rebaixa del preu del 50%, igualant-se d’aquesta manera a les T-50/30 i T-MES, que ja el tenien des del setembre passat. Aquestes noves condicions s’han impulsat arran del nou Real Decret Llei 20/2022 que ha aprovat aquesta setmana el Consell de Ministres, que vincula la bonificació del 30% del preu del transport públic a què la resta d’administracions competents aportin el 20% restant per assolir una rebaixa mínima del 50%.

Fins ara, la T-10 i la T-10/30 gaudien d’una bonificació del 30%. El Govern, vist que són dels títols més utilitzats, ha decidit aportar-hi el 20% restant ratificant, així, la seva aposta per fomentar l’ús del transport públic per als desplaçaments diaris de la ciutadania, fer front a la crisi econòmica i assolir la descarbonització de la mobilitat. La T-50/30 i la T-MES i la resta de títols integrats mantenen la bonificació del 50% que ja tenien, un cop assegurada la bonificació del 30% de l’Estat.

Les noves condicions seran efectives per als títols adquirits a partir de l’1 de gener.

Una altra de les novetats, que ja es va aprovar en l’anterior consell d’administració, és que l’ATM de Girona posarà en marxa la T-Jove. Es tracta d’un títol vàlid per a persones d’entre 17 i 30 anys i permet un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports integrats al sistema tarifari. Té una validesa de 90 dies i es preveu que estigui operatiu durant el primer semestre de 2023.

A més, la targeta gratuïta T-12 es reconvertirà a T-16. El canvi es farà efectiu també durant el primer semestre de 2023. La targeta permet fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària on resideix el menor.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia