Territori

L'ATM de Lleida aprova ampliar les bonificacions dels títols de transport públic més recurrents

query_builder   29 desembre 2022 17:40

event_note Nota de premsa

L'ATM de Lleida aprova ampliar les bonificacions dels títols de transport públic més recurrents

  1. Les targetes multiviatge T-10, T-10/30, T-50/30 i T-MES tindran una rebaixa de la tarifa del 50%

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida ha aprovat aquest matí l’ampliació de les bonificacions dels títols del transport públic més recurrents. Així, la T-10 i T-10/30, els suposen a l’entorn del 70% de les validacions del total del sistema, tindran una rebaixa del preu del 50%, igualant-se d’aquesta manera a les T-50/30 i T-MES, que ja el tenien des del setembre passat. Aquestes noves condicions s’han impulsat arran del nou Real Decret Llei 20/2022 que ha aprovat aquesta setmana el Consell de Ministres, que vincula la bonificació del 30% del preu del transport públic a què la resta d’administracions competents aportin el 20% restant per assolir una rebaixa mínima del 50%.

Fins ara, la T-10 i la T-10/30 gaudien d’una bonificació del 30%. El Govern, vist que són dels títols més utilitzats, ha decidit aportar-hi el 20% restant ratificant, així, la seva aposta per fomentar l’ús del transport públic per als desplaçaments diaris de la ciutadania, fer front a la crisi econòmica i assolir la descarbonització de la mobilitat. La T-50/30 i la T-MES i la resta de títols integrats mantenen la bonificació del 50% que ja tenien, un cop assegurada la bonificació del 30% de l’Estat.

Les noves condicions seran efectives per als títols adquirits a partir de l’1 de gener.

Una altra de les novetats, que ja es va aprovar en l’anterior consell d’administració, és que l’ATM de Lleida posarà en marxa la T-Jove. Es tracta d’un títol vàlid per a persones d’entre 17 i 30 anys i permet un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports integrats al sistema tarifari. Té una validesa de 90 dies i es preveu que estigui operatiu durant el primer semestre de 2023.

A més, la targeta gratuïta T-12 es reconvertirà a T-16. El canvi es farà efectiu també durant el primer semestre de 2023. La targeta permet fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària on resideix el menor.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia