Mossos d'Esquadra

PGME

Els Mossos d'Esquadra detenen un home i una dona per cometre estafes bancàries al Maresme

query_builder   30 desembre 2022 08:15

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home i una dona per cometre estafes bancàries al Maresme

·Els detinguts es feien passar per personal vinculat a ajuntaments i sol·licitaven pagaments inexistents per demora a comerços, via trucades telefòniques.

·Anteriorment, una tercera persona relacionada amb els fets.


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Premià de Mar van detenir dimarts 27 de desembre un home i una dona, de 37 i 43 anys respectivament, com a presumptes autors de onze delictes d’estafa bancària.


La investigació es va iniciar el 18 de novembre després que els Mossos tinguessin coneixement de diversos casos d’estafa en diversos municipis del Maresme i de l’àrea metropolitana de Barcelona que tenien un modus operandi molt similar.


Els detinguts realitzaven trucades a comerços de diversos municipis del territori català fent-se passar per treballadors d’ajuntaments i sol·licitaven als responsables un pagament per impostos relacionats amb el municipi, com el de la taxa de recollida d’escombraries quan ja s’havien satisfet o no corresponia.

A més, els informaven que si no feien la transferència ràpidament, es generaria un recàrrec en el cobrament. Quan les víctimes feien l’ingrés sol·licitat, els estafadors les tornaven a trucar per informar-les que l’operació havia estat errònia i que havien de tornar a fer-la.


Gràcies a les gestions policials, els investigadors van determinar que seguint aquest modus operandi els estafadors haurien comès fins a onze estafes en diverses localitats catalanes per un valor total d’uns 12.000 euros. Els investigadors van poder identificar els presumptes estafadors i relacionar els ingressos fraudulents a comptes bancaris associats als detinguts.


Davant d’aquests fets, el 20 de desembre, els Mossos van detenir a Mataró un dels membres del grup i titular de tots els comptes bancaris on es feien els ingressos, i el dia 13 de desembre es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir altres dues persones que s’encarregaven de realitzar les trucades


Els detinguts , els dos sense antecedents, van passar dimecres 28 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Mataró i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs


Àrea de Comunicació

Granollers, 30 de desembre de 2022



Policia
Seguretat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia