Protecció Civil

Interior obre una nova convocatòria de subvencions per a ajuntaments i consells comarcals per al foment de la creació d'infraestructures de protecció civil

query_builder   30 desembre 2022 12:09

event_note Nota de premsa

Interior obre una nova convocatòria de subvencions per a ajuntaments i consells comarcals per al foment de la creació d'infraestructures de protecció civil

  1. Aquesta és la segona convocatòria de subvencions del 2022 i la tercera dels darrers dos anys
  2. La convocatòria vol dotar els ajuntaments i consells comarcals de mitjans materials per fer front a les emergències i facilitar les tasques que els correspon en matèria de protecció civil
  3. La subvenció pretén afavorir especialment els micropobles d’acord a les bases publicades al juliol
  4. La convocatòria s’ha publicat avui al DOGC i els ens locals disposen de 20 dies naturals per presentar les sol·licituds a partir de demà
  5. La quantia de les subvencions és d’un màxim de 4.000 euros per beneficiari

El Departament d’Interior ha publicat avui al DOGC una nova convocatòria de subvencions adreçades a ajuntaments i consells comarcals per al foment de la creació d’infraestructures de protecció civil. La subvenció pretén afavorir especialment els micropobles d’acord a les bases publicades al juliol. Aquesta és la segona convocatòria d’ajuts del 2022. L’última convocatòria d’ajuts es va destinar als ajuntaments amb associacions de voluntariat de protecció civil per adquirir material destinat a l’habilitació de centres d’acollida en cas d’emergència.

La finalitat de la subvenció publicada avui és dotar els ajuntaments i consells comarcals de mitjans materials per fer front a les emergències i facilitar les tasques i atribucions que els correspon en matèria de protecció civil.

Els mitjans i recursos que poden ser objecte de subvenció són:

  1. Mitjans i recursos per avisar i informar la població en situacions de risc greu o emergència i senyalitzar riscos:

a) Compra i instal·lació de senyals, cartells, panells lluminosos o similars per a la identificació i avís de zones o punts de risc i la informació de les mesures d'autoprotecció a aplicar.

b) Material per tancar accessos: tanques i balises lluminoses.

c) Megafonia fixa i per a vehicles i altres elements d'avís a la població.

d) Armilles d'alta visibilitat.

  1. Mitjans i recursos per acollir i atendre la població afectada per emergències:

a) Equips de calefacció/refrigeració d'espais.

b) Equips d'il·luminació autònoma.

c) Grups electrògens.

d) Carpes.

e) Llits de campanya.

  1. Mitjans i recursos per prevenir i minimitzar els riscos greus i els efectes de les emergències:

a) Material per a episodis de risc per nevades i glaçades: salers (escampadors de sal / fundents), pales llevaneus o pales empenyedores-anivelladores (per acoblar a vehicle), turbines per a la neteja de neu de les voreres i contenidors de sal / fundents per a nevades.

b) Elements de contenció d'inundacions: sacs, barreres i similars.

c) Material per a neteja de carrers: bombes d'aigua, motobombes, equips de neteja amb aigua a pressió, cisternes d'aigua fins a 1.000 litres, desbrossadores, motoserres i bufadors/aspiradors d'aire multifuncionals.

d) Casetes prefabricades per guardar el material.

e) Remolcs per a material.

La despesa per al qual l’administració local sol·licita la subvenció s'ha de portar a terme durant l'any 2023 i la data límit per presentar la justificació és el 31 de març de 2024.

Feia més de 10 anys que no es convocaven subvencions per als ajuntaments en matèria de protecció civil, i aquesta és la primera convocatòria general per municipis en matèria de protecció civil. Així doncs, es tracta de la segona convocatòria de subvencions del 2022 i la tercera dels darrers 2 anys.

Els ajuntaments i consells comarcals disposen de 20 dies naturals per presentar les sol·licituds a partir de demà.

Per inscriure’s per optar a la subvenció podeu anar a a EACAT i EACAT > Tràmits > Catàleg de tràmits i cercar a la fitxa de continguts del Servei EACAT.

El criteri per determinar la quantia de la subvenció, d’un màxim de 4.000 euros per beneficiari, serà l’establert als criteris de valoració previstos a l'annex III de l'Ordre de les bases reguladores per a la concessió de subvencions adreçades a ajuntaments i consells comarcals per al foment de la creació d’infraestructures de protecció civil (ORDRE INT/189/2022, de 27 de juliol). La valoració té en compte el nombre d’habitants, la densitat de població i si l’ajuntament disposa del Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) aprovat, homologat i vigent.

2  

Fitxers adjunts

INT/4151/2022 convocatòria de subvencions

INT/4151/2022 convocatòria de subvencions
PDF | 711943

Bases reguladores per a la concessió de subvencions

Bases reguladores per a la concessió de subvencions
PDF | 882061

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia