Salut

El Comitè Científic Assessor de la Covid-19 reforça la importància de la vigilància epidemiològica i la seqüenciació de les variants als viatgers procedents de la Xina

query_builder   2 gener 2023 22:00

event_note Nota de premsa

El Comitè Científic Assessor de la Covid-19 reforça la importància de la vigilància epidemiològica i la seqüenciació de les variants als viatgers procedents de la Xina

  1. També recomana mantenir la vigilància actual d’aigües residuals, així com explorar l’ampliació a l’aeroport Josep Tarradellas i als vols procedents de la Xina

Avui dilluns, 2 de gener, s’ha reunit el Comitè Científic Assessor de la COVID-19 a Catalunya (CCAC), convocat pel conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, amb l’assistència de la presidenta Magda Campins i de la majoria de membres, per tal de valorar la situació i presa de mesures en el marc del possible increment de casos de COVID, davant la propera circulació de persones procedents de la Xina.

Un cop valorades totes les aportacions i els temes tractats, per part de tots els membres del CCAC s’ha acordat proposar les següents mesures:

  1. Mantenir el seguiment actiu dels dispositius assistencials per tal de poder adequar-los davant d’una eventual nova onada de casos de COVID-19.
  2. Disposar de plans de contingència actualitzats per part dels centres sanitaris davant dels diferents escenaris que puguin esdevenir.
  3. Millorar la disponibilitat de dades disponibles sobre la COVID-19 mitjançant:
  4. -> El reforç de la vigilància epidemiològica, especialment mitjançant la realització de proves als viatgers procedents de la Xina i la seqüenciació de les mostres positives per a detectar noves variants.
  5. -> El manteniment de la vigilància actual d’aigües residuals, així com explorar l’ampliació de la monitorització a l’aeroport Josep Tarradellas i als vols procedents de la Xina mitjançant la pròrroga del Programa temporal de vigilància del SARSCoV-2 en aigües residuals de Catalunya per als anys 2021-2022.
  6. Millorar la cobertura de vacunació contra la COVID-19 de tota la població on està indicada la vacunació, especialment dels col·lectius amb cobertures més baixes o amb més risc d’exposició davant el possible increment de la circulació del virus, incloent-hi viatgers.
  7. Contractar amb interlocutors de la comunitat xinesa a Catalunya per reforçar la importància de les dosis de record, independentment de l’edat o vulnerabilitat, en especial als que hagin de viatjar a la Xina.
  8. Fomentar la importància de l’ús de mascaretes en espais interiors, sobretot en les persones més vulnerables.
  9. Potenciar la comunicació a la població.

Així mateix, el CCAC ha remarcat que cal que les accions es facin de manera coordinada a nivell estatal i Europeu.

Salut pública
Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia