Acció Exterior i Unió Europea

EXT

Viatge institucional de la consellera Serret a Finlàndia

query_builder   4 gener 2023 15:28

event_note Nota de premsa

Viatge institucional de la consellera Serret a Finlàndia

  1. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea viatjarà a Hèlsinki de l'11 al 12 de gener i mantindrà reunions de treball amb representants de diverses institucions finlandeses
  2. Serret participarà en la presentació del Pla Pilot català de Renda Bàsica Universal

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà del dimecres 11 al dijous 12 de gener, a Hèlsinki (Finlàndia) on mantindrà trobades bilaterals amb representants de diverses institucions i participarà en l’acte de presentació del Pla Pilot català de Renda Bàsica Universal.

La presentació del Pla Pilot de Renda Bàsica Universal tindrà lloc l’11 de gener a les 9 h (les 8 h a Catalunya). L’acte comptarà amb la intervenció de la consellera Serret i del cap de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal del Govern de la Generalitat de Catalunya, Sergi Raventós. També hi intervindran la ministra de Serveis Socials i Salut de Finlàndia, Hanna Sarkkinen, i la directora general de l’Agència de Seguretat Social finlandesa (Kela), Outi Antila.

Durant el transcurs del viatge, la titular d’Acció Exterior i Unió Europea mantindrà diverses reunions bilaterals entre les quals destaquen la directora general de polítiques de desenvolupament del Ministeri d’Afers Exteriors, Titta Maja, o el president del Consell de Govern Regional Hèlsinki-Uusimaa, Markku Markkula. Serret també visitarà el Parlament finlandès on es reunirà ambErkki Tuomioja, vicepresident de la Comissió d’Afers Exteriors del Parlament de Finlàndia, i ambJussy Saramo, membre de la mateixa comissió.

Serret es trobarà també amb el diputat per les Illes Åland, Mats Löfströmi amb l’exprimer ministre i excomissari europeu, Jyrki Katainen, que actualment dirigeix el think tank'Finnish Innovation Fund Sitra'. 

La comitiva del viatge estarà formada per la consellera Serret i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya als Països Nòrdics i als Països Bàltics, Montserrat Riba. La delegació encapçalada per Riba representa el Govern de la Generalitat a Finlàndia, Dinamarca, Islàndia, Noruega, Suècia, Estònia, Letònia i Lituània.

És el primer viatge institucional d’un membre del Govern a Finlàndia des del 2016, quan el llavors conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va comparèixer al Parlament finlandès.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia