Cultura

Foto

Escena catalana i balear a Xile: 8 companyies i més de 20 professionals de les arts escèniques participen en els festivals Teatro a Mil i Santiago Off

query_builder   5 gener 2023 12:12

event_note Nota de premsa

Escena catalana i balear a Xile: 8 companyies i més de 20 professionals de les arts escèniques participen en els festivals Teatro a Mil i Santiago Off

  1. Artistes, programadors i distribuïdors d’arts escèniques de Catalunya i Balears participen en Teatro a Mil i Santiago OFF, dos rellevants festivals d'arts escèniques de Xile, amb gran projecció internacional, que durant el mes de gener programen teatre, dansa, circ i arts de carrer
  2. Vuit companyies de Catalunya i les Balears formen part de la programació, amb 40 actuacions a diferents ciutats i escenaris. Són Pau Aran, Sarruga, Insectotròpics, Hotel Iocandi, Ça Marche, Tshock Cultural Emocional, Hermanas Picohueso (en producció amb Teatro Bruma de Xile) i Reinaldo Ribeiro
FOTO{"name":"2023/01/05/12/12/26ccd7e7-a7fb-4ca1-a217-6a827674d1df.png","author":"ICEC","type":"0","location":"0","weight":3057133}

El Departament de Cultura ha organitzat, a través de l’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), una missió catalana a dos rellevants esdeveniments d’arts escèniques a nivell internacional: el Festival Internacional Teatro a Mil i el Festival Internacional Santiago Off, que tenen lloc a Xile durant aquest mes de gener.

Vuit companyies de Catalunya i les Balears formen part de la programació d'aquests festivals, i faran 40 actuacions a diferents ciutats i escenaris. Són Pau Aran, Sarruga, Insectotròpics, Hotel Iocandi, Ça Marche, Tshock Cultural Emocional, Hermanas Picohueso (en producció amb Teatro Bruma de Xile) i Reinaldo Ribeiro.

Aprofitant la notable presència de companyies actuant en els dos festivals i la col·laboració que l’IRL ha establert amb el Festival Teatro a Mil, s’ha organitzat una delegació catalana integrada per més de 20 professionals del món de les arts escèniques, que participaran en les trobades del sector que es duen a terme en aquests festivals, uns espais idonis per crear noves oportunitats i posicionar-se a escala internacional. D’aquesta manera, del 17 al 22 de gener es participarà a Platea 23, la Setmana de Programadors de Teatro a Mil, i del 23 al 26 de gener, a les jornades professionals de Santiago OFF.

Des de l’ICEC, a través de la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts, es va fer una convocatòria oberta a tot el sector català interessat a formar part d’aquesta delegació, que comptarà amb representants de FiraTàrrega, Festival Grec, Danseu Festival, l’Autèntica, La Central del Circ i Sala Fènix, entre d’altres.

El director de la Nau Ivanow, David Marin, que ha treballat en diversos projectes artístics a Xile, serà el comissari de l’agenda de les activitats complementàries que la delegació catalana farà a Santiago, on hi ha previstes reunions i visites entre professionals catalans i agents clau de l’escena xilena, i reunions en l'àmbit institucional entre representants de l’ICEC i l’IRL, el govern xilè i l’Ajuntament de Santiago. 

El 19 de gener, en el marc del Platea 23, Catalan Arts organitzarà al GAM, el gran equipament cultural de la ciutat i epicentre del festival, la ‘Noche Catalana’ un espai de trobada que vol facilitar el networking entre els professionals catalans i internacionals.

També es vol aprofitar aquesta missió per realitzar els primers contactes amb agents llatinoamericans i trobar futures col·laboracions pel desenvolupament de la mesura d’internacionalització del Pla Integral de Teatre que s’ha de desenvolupar entre el 2023 i el 2026.

Podeu consultar els espectacles, horaris i llocs de la participació catalana i balear a Teatro a Mil aquí. Pel que fa a la programació al Santiago Off podeu veure-la aquí.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia