Protecció Civil

Mapa vent

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent avui

query_builder   9 gener 2023 10:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent avui

  1. Avui dilluns bufarà fort vent al llarg del dia, però aquest matí fins al migdia el fenomen serà especialment intens al prelitoral central
  2. Cal extremar sobretot les precaucions en la conducció i en totes les activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent avui sobretot al migdia al prelitoral central.

Segons preveu l’SMC, avui fins a la 1:00 de la matinada les ratxes de vent poden superar els 72 km/h a la major part de Catalunya. Les ventades afectaran en especial les comarques de l'Alt i Baix Camp, així com l'Alt Penedès aquest matí fins al migdia. A la tarda, fins a les 19:00 hores el fenomen es concentrarà al litoral central i Catalunya central, així com als Pirineus. A partir del vespre i fins a la matinada les comarques més afectades seran l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Sobirà, Ripollès i Solsonès.

El vent bufarà de component nord i oest. Al Pirineu, el llindar d'avís és probable que se superi sobretot a cotes altes i a l'Alt Empordà a l'extrem nord de la comarca.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també en l'àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Preventivament, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia